Week 15 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

Jij
Nu de eerste kwaaltjes wat weg zijn kunnen andere problemen weer de kop op steken. Zo kan het slapen je al wat moeilijker afgaan. Niet alleen van het vele plassen, maar ook als je eerder altijd sliep op je buik. Dit wordt langzaam maar zeker moeilijker en, laten we wel wezen, een beetje eng om bovenop je kindje te liggen. Je moet dus leren op je zij te moeten slapen en misschien later wel alleen op je rug. Een voedingskussen kan prettig zijn om je been en/ of buik op te laten rusten. Ook kan je het wat warmer hebben dan normaal, dit is niet gek aangezien je lichaam gemiddeld een halve graad warmer is gedurende de zwangerschap. Dit komt omdat je lichaam het vruchtwater op een gelijkmatige, warme temperatuur moet houden.

Baby

Het zou zo maar kunnen zijn dat het gevoel in je buik deze week niet komt van een overdaad aan gas of anderzins rommelde darmen. Het zou echt je kindje kunnen zijn die je nu voelt rondzwemmen. Maak je geen zorgen als dit nog niet het geval is, vaker voel je dit pas wat later en er zijn zat vrouwen die pas rond week 20 de kleine in hun buik voelen.

Een nekje is gevormd en het hoofdje zit niet meer direct op de schouders. Kleine haartjes beginnen te groeien over het hele lichaam en de wenkbrauwen en wimpers in het bijzonder. Hoewel de oogleden nog dicht zijn, kan hij het verschil tussen licht en donker al waarnemen. Drinken van het vruchtwater zal nog vaak leiden tot de hik. Dit merk je aan een gelijkmatige *boink-boink* in je buik. Hij is nu lekker aan het groeien, zorg voor veel gezonde en voedzame maaltijden om zijn groei te ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.