1e trimester

1e trimester weken

Op zoek naar informatie over de eerste weken van je zwangerschap?

Klik hieronder op de week naar keuze. 

 • Week 1 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 1 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 2.5% Wat ze tellen als de eerste week van de zwangerschap, is werkelijk de eerste dag van je laatste menstruatie. De eerste 2 weken van je zwangerschap ben je niet echt zwanger. De baby is pas ‘gemaakt’ rond dag 14, de eisprong en aansluitend de bevruchting. Jouw zwangerschap in …Lees verder »
 • Week 2 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 2 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 5% Het is tijd voor het ‘echte’ werk. In deze week vindt de bevruchting plaats. Jouw zwangerschap in week 2 Tijd om te ‘klussen’ voor de baby. Zo’n 140 tot 500 miljoen spermacellen gaan onderweg om het eitje in de eileider te bevruchten, slechts 200 halen het tot het …Lees verder »
 • Week 3 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 3 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 7.5% 3 weken zwanger al, dat gaat hard! Zeker als je de eerste 2 weken eigenlijk cadeau krijgt! Jouw zwangerschap in week 3 Wanneer de baby zich nestelt in de baarmoeder kun je last hebben van licht bloedverlies. Niets om je zorgen over te maken, dit komt vaak voor. …Lees verder »
 • Week 4 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 4 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 10% Dit is de week dat je ongesteldheid uitblijft, tijd om te testen! Het kan zijn dat er nog niet genoeg hormonen in je lichaam zitten, dus test je nu niet positief? Probeer het later deze week of volgende week nog eens. Jouw zwangerschap in week 4 Vanaf het …Lees verder »
 • Week 5 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 5 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 12.5% Je bent nu 4 weken zwanger, waarschijnlijk ben je daar kort geleden achter gekomen. Gefeliciteerd! Probeer er lekker van te genieten, maak je niet teveel zorgen en doe alles wat jezelf en de baby ten goede komt. Eet gezond, blijf lekker bewegen en doe het af en toe …Lees verder »
 • Week 6 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 6 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 15% Jouw zwangerschap in week 6 Je kan je ongelofelijk moe voelen, misselijk of met een beetje pech, allebei. Ook kunnen je borsten enorm zeer doen. Dit komt allemaal door de hormonen die door je lichaam heen gieren. Meestal wordt alles weer kalmer bij het begin van je 2e …Lees verder »
 • Week 7 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 7 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 17.5% Veel vrouwen hebben inmiddels last gekregen van misselijkheid. Vaak hoor je dat dit voornamelijk in de ochtend is, maar die hoeft helemaal niet het geval te zijn. Vaak is het ook een gevoel van misselijkheid, de hele dag door. Dit hoeft niet altijd gepaard te gaan met overgeven. …Lees verder »
 • Week 8 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 8 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 20% Jouw zwangerschap in week 8 Misschien ga je deze week voor het eerst een echo laten maken. Vaak is dit wat vroeger in de zwangerschap wanneer je niet precies weet hoe lang je zwanger bent. Weet je dit wel, dan ga je meestal over enkele weken pas voor …Lees verder »
 • Week 9 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 9 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 22.5% Jouw zwangerschap in week 9 Zowel je borsten als je buik kunnen beginnen met opzwellen, voor beide geldt dat dit nog wel een poosje zo door zal gaan. Je broek zul je misschien al wat moeilijker dicht kunnen doen. Dit komt niet door het kleintje op zich, aangezien …Lees verder »
 • Week 10 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 10 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 25% Jouw zwangerschap in week 10 Moodswings zijn heel gebruikelijk gedurende de zwangerschap. Hoewel je je fysiek misschien beter gaat voelen, emotioneel kun je de gehele 9 maanden onstabiel blijven. Alweer mogen we daarvoor de hormonen bedanken. Ach ja, heb je eindelijk een excuus om onredelijk te zijn. Zet …Lees verder »
 • Week 11 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 11 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 27.5% Jouw zwangerschap in week 11 Hoofdpijn gedurende de zwangerschap is een vaak voorkomende klacht. Ook dit wordt weer veroorzaakt door de hormonen. Helaas is het nu nog moeilijker om vanaf te komen omdat je niet alle producten tegen hoofdpijn mag gebruiken. Ibuprofen is een ‘no go’ deze maanden, …Lees verder »
 • Week 12 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 12 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 30% Jouw zwangerschap in week 12 De twaalfde week is het voor veel mensen het moment om het nieuws aan familie en vrienden te vertellen. De grootste kans op een miskraam is geweest en nu komt de tijd om heerlijk van je zwangerschap te genieten. Jouw baby in week …Lees verder »
 • Week 13 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Week 13 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  Zwangerschap 32.5% Jouw zwangerschap in week 13 Het zou zomaar kunnen dat je langzamerhand wat meer energie begint te krijgen. Ook wordt de misselijkheid meestal wat minder. Geniet er snel van want binnenkort voel je je misschien weer te rond om leuke dingen te doen. De tijd dat de ‘vreetstand’ …Lees verder »