cadeaus eerste verjaardag

1e verjaardag cadeau

Wat een mijlpaal! De 1e verjaardag van de kleine is altijd iets om maanden naar toe te leven. Heb je al een thema bedacht, ballonnen en slingers ingeslagen, uitnodigingen ontworpen en 25 taarten op Pinterest gepind?

Je bent vast ook al diep aan het nadenken geweest wat een geweldig cadeau zou zijn voor jouw grote trots. Blijkbaar ben je er nog niet helemaal uit, aangezien je op deze blog terecht bent gekomen. Hopelijk gaat dit artikel je daar een beetje mee helpen.

De mogelijkheden voor een 1e verjaardagscadeau zijn eigenlijk eindeloos. Wat wordt vaak gegeven op een eerste verjaardag, waar kan een 1 jarige echt niet zonder en wat is nou echt een bijzonder cadeau waar ze heel lang van kunnen genieten? Hieronder vind je een aantal van mijn tips.

Aanvullingen zijn altijd welkom, laat zeker even een berichtje achter!

1. Een loopfiets

Meestal springen kindjes die net 1 jaar zijn geworden niet direct op de loopfiets. In de loop van het jaar ontwikkelen de kleintjes zich echter enorm en dus zal de loopfiets voor de 2e verjaardag veelvuldig gebruikt kunnen worden. Er zijn heel veel verschillende opties.

  1. Een Puky loopfiets met 4 wielen is mooi klein en stabiel. Er is een kleine en een grotere variant. Met de kleine kunnen ze vanaf 1 jaar crossen, de andere vanaf 1 1/2.
  2. De Wishbonebike 3 in 1  heeft 3 wielen en valt zeker niet om. Een behoorlijke uitgave, ze kunnen er wel op tot ze 5 jaar oud zijn.
  3. De Wheelybug is ook erg leuk voor kleintjes. De Wheelybug is iets minder geschikt voor intensief gebruik buitenshuis, maar wel al heel snel binnen te gebruiken.

 WishbonebikeWheelybug

2. Wobbel board

Een kromme plank met een gekleurd viltje, wie had gedacht dat zoiets zo’n hit kon worden. De Wobbel balance board is enorm veelzijdig, laat je kind erop los en hij/zij verzint er van alles mee. Erop, eronder, erover – echt super goed voor de grove motoriek. Ook is de Wobbel een prima landingsbaan en parkeerplaats voor de speelvoertuigen of lekker met een dekentje als tijdelijk slaap- en zitplekje.

3. Speelkeukentje

Ik vind een speelkeukentje zo leuk voor kinderen. Niet alleen voor meisjes, maar ook zeer geschikt voor jongens. Ze kunnen eindeloos hun fantasie kwijt met potjes en pannetjes en houten (snij) groente en fruit. Vraag de andere gasten om kleine aanvullingen voor het keukentje, zo heb je meteen een goed uitgeruste keuken voor je kind. Speelkeukentjes komen in veel verschillende prijsklassen. Leuke merken die verschillende houten speelkeukentjes hebben zijn o.a. New Classic Toys, KidKraft, Janod en Le Toy Van.

Speelkeukentje

4. Grimm’s regenboog

Zo mooi deze grote stapeltoren van Grimm’s. De regenboog bestaat uit 12 verschillende maten & kleuren bogen die precies in elkaar passen. Stapel de bogen, pas ze in elkaar, maak een tunnel of bouw een kunstwerk. Ook hiermee zijn de mogelijkheden eigenlijk eindeloos.

Grimms regenboog

5. Duplo

Lego Duplo is iets waar (bijna) elk kind dol op is. Ze kunnen er super lang mee spelen, het is enorm stevig en blijft lang leuk om te doen. Hier is de jongste bijna 7 en ik overweeg nu pas om het weg te doen.

duplo

6. Zandbak

Leuk voor in de tuin is een zandbak. Niet perse zo’n hele dure, een gewone schelp is hartstikke handig. Afhankelijk van de tijd van het jaar ook meteen te gebruiken als zwembadje. Zandbakspeelgoed is dan meteen een leuk iets om aan de andere gasten te vragen.

zandbak

7. Auto (verkeers) kleed

Bij mijn zoon was het de eerste jaren van zijn leven auto’s voor en auto’s na. Een speelkleed met weggetjes en parkeerplaatsen is voor kleine autogekken een top cadeau! Ook voor veel meisjes trouwens.

Ikea auto speelkleed Speelkleed sweettown

8. Vtech Toet Toet

Het fijne (of juist niet?) van de Vtech Toet Toet auto speelsets is dat je eindeloos kan blijven uitbreiden. Het verveelt dus niet gauw, want ze kunnen elke keer weer wat anders bouwen. De kinderen zijn gek op alle melodietjes en lampjes. Niet onbelangrijk op deze leeftijd, de onderdelen hiervan kunnen tegen een stootje.

vtech toettoet

9. Badspeelgoed

Speeltjes voor in bad mogen zo nu en dan best vervangen worden. Altijd leuk dus om eens met wat nieuws aan te komen. Zelf hadden we hier een leuk plastic Dikkie Dik boekje, echt een hit. Naast de boekjes en de badeendjes is er tegenwoordig nog veel meer keuze zoals badpuzzels, verf voor in bad en fonteintjes.

10. Poppenwagen

Een poppenwagen is niet alleen leuk voor het spelen met de poppen en knuffels. Op deze leeftijd is het ook super handig voor je kind om mee door de kamer te hobbelen. Met een poppenwagen kun je heel veel jaren doen, kies dus een mooie en stevige wagen.

11. Kinderboeken

In mijn ogen zijn boeken altijd een goed idee. Je kunt gaan voor een boekje waar een kleintje meteen zelf mee aan de gang kan (plastic of dik karton) maar ook voorleesboeken zijn leuk voor het voorlezen en op de plank.

Kinderboeken

12. Speeltentjes

Een tentje met een tunnel, tafeltent of een wigwam. Het maakt eigenlijk niet uit, een tent is altijd leuk voor kinderen. Het is vooral bepalen wat je zelf praktisch vind in huis. Extra leuk: koop een voorraad plastic ballen en maak van de tent een ballenbak. Verschillende soorten tenten kun je zien in het artikel over speeltenten op Kidsshopgids.nl

13. Cadeaubonnen

Niet echt om zelf te geven natuurlijk, maar als je voor iemand anders (om te geven) een cadeau zoekt prima geschikt. Bovenstaande dingen iets te prijzig bijvoorbeeld? Vraag mensen om een bon met uitleg van de bestemming ervoor. Dat maakt het geven van een bon net wat leuker.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.