Adventskalender van wc-rolletjes

Eens wat anders dan de standaard  adventskalender met chocolaatjes, dat was mijn doel dit jaar. Enkele maanden geleden kwam ik dit voorbeeld tegen op Pinterest. Vanaf ergens oktober ben ik dus wc rolletjes gaan sparen om half november genoeg te hebben voor 2 adventskalenders a 24 rolletjes. Voor de zekerheid wat back-up verzamelaars ingeschakeld, want ik hou normaal niet zo bij hoeveel rolletjes er per maand doorgaan 😉
Al met al had ik toen ik begon aan de klus genoeg rolletjes om mee te werken.

Stappenplan wc-rolletjes adventskalender

Hierbij het stappenplan van hoe ik de wc-rolletjes adventskalender heb gemaakt.

 1. Verpak alle wc-rolletjes inpakken in simpel bruin pakpapier. Die grote rollen te koop bij menig boekhandel, elk ander papier is natuurlijk ook mogelijk. Rond het rolletje vouwen en aan 1 kant vastmaken met plakband (dit zie je niet als je de rolletjes op elkaar bevestigd). Ook de achterkant invouwen en dichtplakken. je kunt het ook heel netjes afwerken en precies pas aan beide kanten afknippen, maar ik ben zelf niet zo precies.
 2. Plak voor de sier een randje van rood lint met gouden sterretjes rond de wc-rolletjes.
 3. Alle ingepakte wc-rolletjes bevestig je op een stevig karton/ plank. Ik vond de 4×6 verdeling wel mooi. Voor de achterkant gebruikte ik een verzendkarton van een LP (maar je moet maar net een vinylfreak in huis hebben.) Karton van een flinke stevige doos moet ook lukken. Eerst heb ik de rij van 4 rolletjes aan elkaar vast gemaakt zodat het niet te scheef zou gaan zitten. Daarna met behulp van lijm uit een lijmpistool de rolletjes rij per rij bevestigd. Dit zit echt heel stevig, ik weet niet of een ander soort lijm stevig genoeg zal zitten.
 4. Knip de kartonnen achterplaat op maat rondom.
 5. Doe de cadeautjes in de rolletjes.
 6. Maak rondjes met een grote pons van super mooi kerst knutselpapier te koop op blok bij Kruidvat of Action.
 7. Rondjes bevestigen op de bovenkant van de rolletjes. Een precies en snel werkje op de randjes om de cadeautjes (en je vingers, auw!) niet vast te lijmen.
 8. Schrijf de dagen op de rondjes met een dikke stift.
 9. Uiteindelijk nog een goud en zilver tape (Hema) rondom het karton gedaan voor de sier en een lintje rond alle wc-rolletjes.

Klaar! Het is even wat meer werk dan een kalender kopen, maar het is oh zo leuk. We zijn inmiddels halverwege de kalender en het is zo leuk te zien hoe dankbaar onze kinderen zijn met de kleinste cadeautjes. Want dat zijn het, cadeauTJES! Totaal niet nodig om er dure dingen in te doen.

Kleine cadeautjes tips

Ideeën voor kleine cadeautjes:

 • mini stickervelletjes,
 • zakje kruidnootjes of spekjes
 • stuiterbal
 • wiebeloogjes per zakje (te koop per 3 setjes bij Hema)
 • glitter in buisje
 • loombandjes
 • klaparmband
 • stempel (kussentje)
 • etc.

Foto’s van de adventskalender(s)

 

adventsnodig

cadeaus advents advents voorkant adventszijkant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top