Alector blender stomer

Alecto babyvoeding stomer/blender, onze ervaring

De Alecto BFP-88 babyvoeding 5 in 1 stomer/blender. Het is een hele mond vol. Toen ik deze in mijn zoektocht naar nieuwe babyspullen tegenkwam wilde ik hem direct hebben. Super handig zo alles bij elkaar. Ik heb toen de oudste 2 kinderen klein waren ook een baby foodprocessor gehad, toen de Babycook. Ik vond dat heel handig werken dus wilde zeker weer zo’n soort apparaat.

Waarom dan de Alecto BFP-88

Wat de doorslag gaf om voor deze foodprocessor te gaan was de functionaliteit om een flesje te warmen. Aangezien we geen magnetron hebben en au-bain-marie ook niet altijd handig is wilde ik dit keer sowieso een flessenwarmer. Vanwege beperkte aanrechtruimte leek de Alecto 5 in 1 machine mij ideaal. Alles in 1 en niet allemaal aparte apparaten.  Ook het steriliseren in een pan vind ik altijd een heel gedoe, dat kan ook simpel met dit apparaat. 

En werkt het ook?

En ja, ik ben erg enthousiast. Het flesje warmen gaat heel simpel en snel. Van deze functie hebben we al ruim 4 maanden heel veel plezier. Je vult het reservoir met water, flesje erin en het warmt op. Alles wat je wilt van een flessenwarmer zeg maar… Het steriliseren net zo makkelijk. Voldoende water in de bak, spenen in het mandje en flesjes om zijn kop erin en stomen maar. Super handig en snel.

Babyvoeding maken

Sinds kort zijn we ook begonnen met kleine hapjes voor Julia te maken. Geen moeilijke dingen nog, gewoon puur wortel of bloemkool. Ook de stoomfunctie werkt goed, het apparaat wordt super snel heet en stoomt de groentes dus snel gaar. Je gooit de groenten makkelijk in en uit het mandje. Grote hoeveelheden tegelijk kun je niet maken, maar dat is voor ons nog geen probleem.

De blender van de Alecto foodprocessor

Het moest er toch van komen; een negatief punt. Want echt, die blender functie is niet om over naar huis te schrijven. Hebben veel blenders in mijn ervaring wel wat aansporing nodig, deze weigert echt voldoende te pureren. Een groentehapje is onmogelijk goed fijn te krijgen. Wil je echt een babyprutje zonder stukjes dan zul je een andere blender nodig hebben. Een beetje prakken met een vork helpt voldoende als je wat meer structuur wilt houden.

Waar (niet) neerzetten

Waar ik even niet slim over had nagedacht bij de eerste keer steriliseren was de locatie van het apparaat. Ik had ‘m gedeeltelijk onder een plankje gezet en had al snel in de gaten dat dat niet de ideale plaats is.

Bij stomen (voeding maken en steriliseren dus) wordt het enorm heet en dat komt ook door de openingen van de deksel omhoog. Die hitte en condens moeten eruit dus zet hem ergens vrij. Hij hoeft niet perse op het aanrecht want vocht en hitte komt er niet onder uit. 

De Alecto foodprocessor is dus compact en ziet er ook nog eens leuk uit. Naast het apparaat staat bij ons een droogrekje voor de flessen, de pot babyvoeding en alles wat ik dus nodig heb staat bij elkaar. Een waar babyfood-cooking-station-eiland <3. 

Aanrader! +++

Dit apparaat is in de afgelopen tijd vernieuwd (zie onder)! Laten we hopen dat ook de pureer-functie vernieuwd is, want dan is het helemaal een topper!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top