Hipp combiotik blik

Baby 3.0 – Bewust flesvoeding

Hipp combiotik blik

“Ik ga deze keer voor flesvoeding’. Daar, het was eruit. Hoewel ik inmiddels voor 100% achter mijn besluit sta, voelt het toch een beetje vervelend om hardop te zeggen tegen de verloskundige. Want, dat is natuurlijk niet wat er van je wordt verwacht. Nu heb ik in de jaren weinig direct last gehad van de zogeheten ‘borstvoedingsmaffia’, maar de algemene opinie is toch duidelijk merkbaar. Op pakken melkpoeder wordt genoemd dat borstvoeding beter is, net zoals bij elk artikel over flesvoeding. Ook is er vanuit de overheid opgelegd dat er geen reclame gemaakt mag worden voor zuigelingen melkpoeder om borstvoeding te stimuleren. Uiteraard vind ik het hartstikke goed dat mensen wordt gewezen op het feit dat borstvoeding het beste is. Nu weet ik alleen niet of er iemand is die dat sowieso al niet in de overweging heeft genomen voordat er wordt ‘gekozen’ voor flesvoeding.

Natuurlijk het beste, maar…

Zelf ben ik groot voorstander van zo natuurlijk mogelijk. Ik kook niet met pakjes en zakjes, kunstmatige zoetstoffen als aspartaam en acesulfaam-K zijn verboden hier in huis. Voor de kinderen heb ik hun hele babytijd misschien 5x een kant en klaar potje gegeven. Als het budget het maar even toelaat koop ik biologisch. Zelfs de honden eten vers. Mijn ervaring met borstvoeding heeft echter zodanig zijn wonden achtergelaten, dat ik nu bij de derde zeg;  ‘Nee, dat gaan we echt niet meer aan beginnen’.

De ellende met tepelhoedjes, neussprays, minimale kolfopbrengst en heel veel pijn. Zo erg dat je denkt ‘oh, als de kleine maar niet wakker wordt… dan moet ik weer’. Dat is de ellende die het het nooit meer waard maakt voor mij. Dus…ik doe het gewoon niet. Waar ik bij Sophie nog mijn schuldgevoel liet spreken en na een dag toch weer gillend terugkwam van mijn ‘laten we het toch maar weer gaan proberen’ uitspraken, is het nu gewoon uitgesloten.

Informatie over melkpoeder voor baby’s

Hele bibliotheken vol zijn er geschreven over borstvoeding, foldertjes, cursussen en lactatiedeskundigen worden je aangereikt tijdens en na de zwangerschap. Over flesvoeding moet je vooral zelf goed op zoek. Natuurlijk is het ook lastig, elk kind reageert weer anders op verschillende merken voeding. Wel vind ik dat je op deze manier, zo zonder aanvullende informatie, al gauw naar de grote merken wordt gedreven. Ook ik jaren geleden. Als het bekend en duur is, dan moet het toch ook het beste zijn? Gelukkig heb ik over de jaren al genoeg ‘meegemaakt’ met voeding dat ik daar inmiddels al niet meer in geloof. De enige oplossing is; etiketten lezen! Of op zoek naar mensen die dat al voor je hebben gedaan. Dat laatste heb ik ook gedaan*, zo ben ik erachter gekomen dat ik op zoek moet naar een flesvoeding zonder toegevoegde maltodextrine. Blijkbaar is het heel normaal om extra suiker toe te voegen. Dat hoef ik voor mijn kind echter niet.

Biologische flesvoeding

Natuurlijk wil ik nog altijd het beste voor mijn kindje. Het beste is haar minimaal zoveel te bieden als we onszelf doen. Aangezien wij zelf altijd biologische melk gebruiken, is het niet meer dan logisch dat ik voor de baby ook kies voor biologisch. Niet dat ik er vanuit ga dat biologisch perse beter is voor de mens (ja, oké sorry maar ik denk dat het misschien toch wel een verschil maakt). Maar we denken vooral aan de dieren in deze.

Hipp Combiotik

Persoonlijk twijfelde ik erg tussen de biologische flesvoeding van AH of de biologische poedermelk van Hipp. Na alles gelezen te hebben ga ik toch voor de laatste. Voornamelijk vanwege de toegevoegde pre- en probiotica & visolie die de AH variant niet bevat. Ik lees niets dan goede recensies en, hoewel duurder dan AH huismerk, toch in verhouding met een Nutrilon gewoon een nette prijs. Uiteraard weet ik als geen ander dat ik niet 10 potten tegelijk in moet slaan. De kleine kan toch net een andere mening hebben over deze melk als ik en dan kunnen we opnieuw op zoek. Ik ben voor nu hoe dan blij dat ik deze keuze al heb gemaakt en ook dit afgevinkt kan worden op het baby to-do lijstje.

RVS flesjes

Super tevreden was ik bij Thom en Sophie hun babytijd over de flesjes van Dr.Browns. Ik ben nu toch wat verder gaan kijken dan plastic en kies, op basis van gezondheid en duurzaamheid deze keer voor RVS flesjes. Als over 2 weken de 20-weken echo bevestigd dat het echt een meisje wordt, dan koop ik een heerlijk roze Pura Kiki flesje (of 2). Gegarandeerd geen gifstoffen die afgeven en de melk behoud beter de voedingsstoffen. Daarnaast vind ik de flesjes er ook super tof uit zien.

Nuttige artikelen die ik heb gelezen:

Ook de reacties onder de artikelen bevatten veel nuttige meningen en ervaringen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top