babynest

23 weken update

De 20 weken echo

Een echo blijft voor mij een wonderlijk fenomeen. Met het risico om als een oude oma te klinken, maar hoe is het toch allemaal mogelijk. Een flopje gel, een apparaat en je kunt zomaar binnenin je buik kijken. Alsof dat op zichzelf al niet knap genoeg is, is daar ook nog een echoscopiste die zomaar bij elk klein beeldje kan zien of het wel of niet goed is. Natuurlijk, als ik hard genoeg kijk kan ik ook best een handje, voetje of zelfs een oogkas achterhalen. De manier waarop de mevrouw over de buik raast en elk ding 1 voor 1 opnoemt is waanzinnig. Hier een niertje en daar nog 1 (oh ja?), hier 3 vaten die naar het hartje lopen (uuuh, ok) en zo een half uur lang over elk onderdeeltje van je minuscule kindje in wording. Nogmaals, wonderlijk!

Tot ons grote geluk was alles helemaal prima in orde met de kleine. Mijn vermoeden dat de placenta aan de voorzijde zit werd ook bevestigd. Ik weet namelijk zeker, ook al is het zo’n 8 jaar terug denken,  dat ik bij Sophie al veel eerder duidelijke schopjes voelde. Het maakt me niet uit, zolang het maar ver weg is van de ‘uitgang’, want ook daar heb ik helaas ervaring mee. Een prachtige uitslag en foto’s en filmpjes rijker gingen we naar huis.

20 weken echo

23 weken & counting

Inmiddels zijn we 3 weken verder, veel is er niet gebeurt. De buik groeit en de neiging om alles in orde te maken ook. Omdat de kleine de eerste tijd (jaar?) op onze slaapkamer komt werd het hoog tijd om deze kamer goed aan te pakken. Alles wat er eigenlijk niet hoort is weg of naar zolder. Zo is er een mooie plek gekomen in de erker voor een commode en (momenteel) het badje. We hebben de Hemnes ladekast gekozen als commode, voornamelijk omdat er zo heerlijk veel in past. Waar we voor Thom en Sophie de grote variant gebruikten, hebben we nu de compacte ladekast voor de kleine klaarstaan.

Enkele dagen terug heb ik de babykleertjes van Sophie gewassen, ook die liggen nu in de kast te wachten. Tot mijn grote genoegen vonden we ook nog 2 kruiken op zolder. Aangezien ik weet hoe vaak ik de kruiken de afgelopen jaren heb gebruikt (lees na enkele weken in de kraamperiode never nooit meer) was ik blij om daar geen geld aan uit te hoeven geven.

Babyaankopen

Wat hebben we inmiddels gekocht? Een Luma badje, roze met een antraciet standaard. Een lichtroze babynestje van Fillibabba met schattige luchtballonnen print. Een Pura flesje en een Alecto BFP 88 stomer, blender, sterilisator in 1. Deze lijkt me dus zo handig, ik kan niet wachten ‘m te kunnen gebruiken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top