Baby+ handige app voor ouders

De eerste maanden met een pasgeboren baby is alles strikt volgens de planning. Of je nu op vaste tijden of op verzoek voedt, je bent altijd bezig met ‘wanneer was de laatste voeding’ of ‘wanneer zal hij/zij weer komen’. Of als de krampjes te erg worden probeer je uit je geheugen te graven wanneer de kleine ook alweer voor het laatst gepoept heeft. Herkenbaar? Voor mij wel namelijk…

Daarom ben ik zo enorm bij met de app Baby+. Daar voer ik elke voeding in en elke poepluier hou ik ook bij. Een beetje mijn levenslijn deze afgelopen weken zeg maar 😉 In de app kun je ook de slaapjes bijhouden, omdat we nog in de eerste weken zitten en eigenlijk elk moment een slaapje is… gebruik ik deze functie nog niet.

Groei weergegeven in handige curve

Ook leuk is de groeigrafiek. Je voert de lengte en gewicht in op de dag dat het is gemeten en de baby+ app maakt een mooi grafiekje ervan.

Naast deze meer essentiële onderdelen zijn er ook een tal van extra leuke tracker functies. Je kunt bijvoorbeeld aangeven wanneer je kindje een bepaalde mijlpaal heeft bereikt. Daarnaast geeft de app aan in welke periode je deze mijlpaal ongeveer kunt verwachten. Ook kun je bijhouden wanneer de tandjes doorkomen.

Dagboek met foto’s en tekst

Bij het onderdeel ‘jaarboek’ kun je een dagboek bijhouden. Je kunt hier tekst en foto invoeren. Bij foto van de dag plaats je elke dag een foto en deze kun je als filmpje achter elkaar laten afspelen. Super leuk, vooral over een langere periode bekeken. Bij herinneringen zijn er bepaalde vooraf ingestelde onderwerpen zoals ‘naar buiten’ of ‘handjes gevonden’ waar je een foto van het moment kan toevoegen en de datum.

Handige extra’s

Bij ‘Tools’ vind je o.a. slaapliedjes, witte ruis geluiden, afspraken en nog veel meer.

Nu denk je misschien, wat moet dat kosten? Nou niets. Helemaal gratis te downloaden. Dus ik zeg ga het gauw uitproberen en creëer wat orde in je eerste maanden als nieuwbakken ouder. #nospon #gewoonwildenthousiast 😉

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.