welke babyfles

Babyflessen, welke moet je kiezen?

Wil je naast borstvoeding ook flessen gebruiken of kies je bewust voor uitsluitend flesvoeding? Dan moet je op zoek naar een goede babyfles. Maar wat maakt een flesje nou goed? Producenten van flessen beloven in de bijsluiter van elke fles natuurlijk gouden bergen. Wat een fles perfect maakt is voor ieder mens (of eigenlijk kind) echter verschillend. Voor baby’s met krampjes zoek je namelijk een fles die dat helpt tevoorkomen, als je geen voorstander bent van plastic vallen een groot aantal flessen af en geef je naast flesvoeding ook borstvoeding dan heeft je baby wellicht een hele andere fles (speen) behoefte. In dit artikel vind je verschillende babyflessen uit verschillende categorieën.

Tip: wil je voor de bevalling al flesjes inslaan? Koop er niet teveel. Elke baby heeft een andere speenbehoefte, met een beetje pech zul je het flesje van jouw keuze moeten inruilen voor een ander soort. Koop als je borstvoeding wilt geven 1 flesje en bij flesvoeding 2 stuks. Als je baby het flesje accepteert, en goed op reageert kun je er altijd nog meer bijkopen.

Tegen krampjes

Hoewel veel flessen tegenwoordig een handig anti-koliek systeem hebben, worden onderstaande babyflessen toch nog het vaakst genoemd in de strijd tegen de darmkrampjes.

Dr. Brown's

Difrax S-fles

Glazen Flessen

Hoewel in grote letters wordt vermeld dat een bepaald plastic fles BPA-vrij is (wat natuurlijk ook verplicht is sinds 2011), is nog niet iedereen overtuigd van de veiligheid van plastic flesjes. BPA is namelijk niet de enige gifstof in plastic. Wie zegt dat 1 van deze stoffen over 10 jaar niet dezelfde status heeft als BPA? Om er zeker van te zijn dat je kind echt geen verkeerde stoffen binnenkrijgt kun je ook kiezen voor glazen flessen.

Een glazen babyfles bevat geen weekmakers en andere gifstoffen (= dus veilig), er komen geen krassen in de fles waar bacteriën kunnen blijven zitten (hygiënisch).

De nadelen van glazen flessen zijn uiteraard simpel te bedenken. Een glazen fles is natuurlijk behoorlijk zwaar en uiteraard blijft glas toch altijd breekbaar(der). Vooral als de kleine zelf de fles vast gaat houden is dit niet erg praktisch. Een glazen babyfles is over het algemeen ook iets duurder in aanschaf.

Van bekende merken komen ook steeds meer glazen varianten. Denk aan merken als Avent, Dr. Browns en NUK.

Lifefactory

Natursutten

RVS flessen

Onzeker over plastic, maar vind je glazen babyflesjes echt te onhandig? Dan is RVS een goed alternatief. Flessen van RVS zijn namelijk vrij van alle bovengenoemde slechte stoffen. Voordeel ten opzichte van glas is dat ze licht zijn in gewicht en niet breekbaar. Bijkomend voordeel is dat de melk beschermt is tegen blootstelling aan de zon, zo gaan er geen voedingsstoffen verloren. Met de markering in de binnenkant kan het vullen van een RVS fles misschien wel iets lastiger zijn.

Klean Kanteen Kid Kanteen

Pura Kiki

Goed in combinatie met borstvoeding

Veel flessen hebben standaard een ‘normale’ speen. Er zijn echter steeds meer babyflessen die geleverd worden met spenen die meer de vorm hebben van een tepel. Dit kan de combinatie van borst- en flesvoeding makkelijker maken. Niet alle baby’s kunnen goed overweg met deze spenen, koop er niet teveel tegelijk en probeer eerst een babyfles uit.

Tommee Tippee

Philips Avent Natural

Munchkin latch

Medela

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top