Babykleding maten, wassen en hoe valt een bepaalde merk

Hoewel het natuurlijk fantastisch is om al veel leuke babykleertjes te kopen voor na de bevalling, is het toch aan te raden dit niet teveel te doen. Als cadeau zullen mensen vaak met kleertjes aankomen. Omdat je kindje de kleinste maten slechts ongeveer een maand aan kan zullen dan veel kleertjes ongedragen achterin de kast belanden.

Welke maat heeft een baby met … maanden?

infographic babykleding maten

Hoe valt kleding van dit merk?

Hoe valt een bepaald kinderkledingmerk? In dit overzicht gaan we uit van meningen van dit moment. Let erop dat dit bij een nieuwe collectie weer anders kan zijn.

Kijk op Kidsshopgids.nl bij kledingmerk om van meer merken info te krijgen over hoe een bepaald kinderkledingmerk valt.

Babykleding wassen

Was de babykleren bij voorkeur met wasmiddelen zonder parfum en kleurstoffen (verschillende merken ‘sensitive’ of Neutral). Gebruik wasmiddelen die naast vuil ook bacteriën verwijderen. Dit voorkomt irritaties aan de huid en allergische reacties. Een scheutje azijn (in het wasverzachter bakje) kan helpen achtergebleven resten zeep te verwijderen.

Waar moet je op letten als je babykleding koopt?

  • Als je (van te voren) kleding koopt, koop ze dan wat groter, dan gaan ze langer mee.
  • Kleertjes met (druk-) knoopjes bij de hals zorgen ervoor dat ze makkelijker en langer gedragen kunnen worden omdat het hoofdje niet te groot kan worden voor de opening. Knoopjes aan de onderkant maakt het makkelijker om luiers te verwisselen. Drukknoopjes zullen over het algemeen comfortabeler zijn voor de baby, deze krijg je ook sneller en makkelijker dicht dan gewone knoopjes over het algemeen.
  • Babykleren moeten makkelijk te wassen zijn (badstof/ katoen).
  • Kies voor zachte en comfortabel zittende kleding. Voor de baby lekker en voor jou handig als het keer op keer uit moet wanneer de luier wordt verwisseld. Katoenen kleding geeft de minste kans op irritatie/ uitslag.
  • 2e hands babykleding is vaak nog erg goed van kwaliteit, dit omdat het meestal weinig gedragen is. Denk hier eens aan als alternatief voor altijd maar nieuwe kleding te kopen. Kleding kan je overigens ook zelf maken, zo kan je zelf je favoriete kleuren en stof uitzoeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top