baby bedjes

Bedjes voor de baby – wieg, co-sleeper, ledikant

baby bedjes

Je hebt verschillende opties bij het inrichten van de babykamer wat betreft de slaapplek. Zo is het tegenwoordig heel populair om de baby de eerste maanden in een co-sleeper naast het eigen bed te houden. De co-sleeper kan ook helemaal dicht dus kan (daarna) ook op zichzelf staan.

Misschien ga je liever meteen voor een dicht wiegje, bijvoorbeeld als je de baby direct in zijn of haar eigen kamertje wilt laten slapen. Veel mensen vinden een ledikant nog erg groot voor een pasgeboren baby. Nadeel is dat je na een x aantal maanden natuurlijk de co-sleeper of wieg moet vervangen voor een ledikant, meestal als de kleine zichzelf kan optrekken.

Beginnen met een ledikant is natuurlijk ook gewoon een optie. Het lijkt ‘erger’ dan het daadwerkelijk is voor de kleine en zo ben je in 1 x klaar. Voor zowel co-sleeper, wieg als ledikant heb je vele mogelijkheden, van heel basic (en goedkoop) tot heet luxe (en duur). Hieronder vind je een aantal voorbeelden van de verschillende mogelijke babybedjes.

Co-sleepers

Chicco Next 2 Me

Je kunt deze co-sleeper gebruiken vanaf de geboorte tot ongeveer 9 kilo. Het is super makkelijk te verplaatsen door middel van de 4 wieltjes die ook weer op de rem gezet kunnen worden. Daarnaast is het wiegje in hoogte verstelbaar en ook kantelbaar voor een betere vertering en ademhaling van de kleine. Je kunt het wiegje apart plaatsen en als fijne extra functie heeft dit bedje een schommelfunctie. De Chicco Next 2 me is er in verschillende kleurstellingen en kost nieuw ongeveer 200 euro.

Petite Amélie

Veel gebruikte en betaalbare co-sleepers zijn de bedjes van Petite Amélie. Het goedkoopste co-sleeper bedje van 119 euro is prima geschikt om aan een traditioneel bed te schuiven. Daarnaast kun je het ook als normale wieg, schommelwieg of (later als) kinderbankje gebruiken. Voor plaatsing aan een boxspring is deze co-sleeper niet geschikt. Hiervoor hebben ze het aanschuifbedje Alain of Lilly van 129 euro. De wiegjes zijn in hoogte verstelbaar en hebben wieltjes om makkelijk te verplaatsen. Het bedje kan door het sluiten van het hekje ook als gewoon wiegje gebruikt worden. Deze co-sleepers worden geleverd met een goed ademend eco matrasje. Het wiegje kan gebruikt worden vanaf de geboorte, tot het moment dat ze zichzelf omhoog kunnen trekken.

Wiegjes

‘Noa’ Kidsmill

Voordeel van een gewoon wiegje ten opzichte van een co-sleepers is voornamelijk de prijs. Een veel gekocht, betaalbaar wiegje is bijvoorbeeld het wiegje ‘Noa’ van Kidsmill. Het wiegje is verkrijgbaar in verschillende kleuren en kost 79 euro. Een bedje van massief beukenhout met een standaard wiegmaat. Veel meer valt er niet over te vertellen, een simpel maar goed bedje voor een nette prijs. Het wiegje koop je exclusief matrasje.

Leander wieg

Een prachtig compact wiegje is deze van Leander. Het wiegje kun je aan een plafondhaak hangen of aan de wiegstandaard. Doordat de wieg los hangt heeft het een continu schommeleffect wat natuurlijk heerlijk is voor de baby. Dit wiegje koop je in wit of grijs, los of met een wiegstandaard. Een complete set met wiegje, standaard, hemeltje en matras koop je voor zo’n 400 euro nieuw. Een absoluut pronkstuk in de babykamer.

Ledikantjes

Ikea

Met een ledikantje heb je meteen alles in huis wat je de komende jaren op slaapgebied nodig zult hebben. Een ledikant hoeft helemaal niet veel te kosten, dat zie je maar bij Ikea. Het goedkoopste ledikantje koop je al voor 40 euro. Wil je net iets meer, zoals een andere kleur, materiaal of lades onder het bed dan gaat het je iets meer kosten. Meer dan 180 euro hoef je bij Ikea in ieder geval niet te betalen voor een ledikant. Een bijpassend matras koop je ook gemakkelijk bij Ikea. ‘Beste koop 2018’ volgens de consumentenbond is het Pelleplutt foammatras van slechts 19,95!

Ikea ledikant

Done By Deer

Een enorm gewild kinderbedje op dit moment is de Done By Deer Little interiors ledikant. Een mooi afgerond ledikant, verkrijgbaar in 4 hippe kleuren, namelijk wit, roze, blauw en grijs. Met de apart te verkrijgen ‘juniorzijde’ is het bedje makkelijk aan te passen tot een juniorbed. Door 1 zijkant te verwijderen kun je het ook gebruiken als een klein bankje. Het ledikantje van Done By Deer is met de prijs van 599 euro, niet het goedkoopste kinderbedje (maar wel heel mooi!).

Natuurlijk bestaan er nog ontelbaar andere ledikanten die tussen deze 2 prijsklassen inzitten. Allemaal voldoen ze aan de Europese normen en zijn dus prima geschikt als slaapplek voor je baby. Zorg dat de bodem verstelbaar is zodat je niet oneindig hoeft te bukken. Ook dit is bij bijna alle ledikanten die te koop zijn van toepassing.

Wieg en ledikant in 1

Stokke Sleepi

Van een klein, geborgen wiegje naar ledikant tot (groot) juniorbed; dat kan allemaal met het Stokki Sleepi bed. Zo begin je bij de Stokke Sleepi Mini wieg,  die je kunt uitbreiden tot het ledikant dat gebruikt kan worden tot +- 3 jaar. De Stokke Sleepi Junior uitbreidingsset is een (relatief) goedkope aanvulling om het bed vervolgens te gebruiken als je kind 3 tot ongeveer 10 jaar is. Al met al een niet erg goedkope, maar wel mooie en duurzame oplossing om je kind 10 jaar lang fijn te laten slapen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top