een dagje burgers'zoo

Een dagje uit – Burgers ‘Zoo

Aan het einde van de zomervakantie brachten wij een bezoekje aan Burgers ‘Zoo. Na het zien van de beelden op tv (Burgers`Zoo Natuurlijk) waren we super enthousiast! Hierbij het verslag van onze Burgers ‘Zoo ervaring.

Kosten

We kochten de kaarten met korting bij Het land van ANWB. Toen kregen we nog meer korting, nu kun je voor dezelfde prijs de kaarten online bij Burgers ‘Zoo kopen. Fijne bijkomstigheid; onze dochter van 3½ mocht nog gratis (tot 4 jaar) naar binnen. Entree voor 2 volwassen en 1 kind maakte in dit geval samen 52 euro.

Parkeren

We waren zeker niet de enige bezoekers, toen we aankwamen waren alle voorste parkeervakken vol. Duidelijk aangegeven werden we verder geleid tot een meneer aanwees waar we naartoe moesten. Nog enkele parkeerwachters verder parkeerden we perfect in de schaduw onder de bomen, dat ging soepeltjes! Stukje lopen naar de ingang, heuvel op en dat bleek slecht een klein voorproefje voor het park te zijn. Parkeren kost 5 euro, de parkeermunt is te koop bij de kassa’s die je na afloop kunt gebruiken bij het uitrijden.

Drukte

Ja, het was best wel druk te zien aan het parkeerterrein, er waren rond 11.00 al veel mensen en na ons kwam er ook nog genoeg. Eenmaal in het park voorbij de pinguïns en olifanten (ze kregen appeltjes en werden besproeit met water) merkte je daar gelukkig maar weinig van.

Eten en drinken

Er zijn enkele uitgebreide eetgelegenheden, niet veel maar wel allemaal met uitgebreide keuze. O.a. een restaurant bij een mooie, grote speeltuin; het Park Restaurant. Zelf lekker eten en (daarna) de kinderen aan het spelen. Je hebt vanaf het terras goed overzicht over de speelplaats. Extra kiosk met heerlijke Swirls, dat is lang geleden! In het Desert Restaurant zit je (zeer) warm en overdekt. Mooiste eetgelegenheid in Burgers ‘Zoo is toch zeker het restaurant bij de Safari. Op een hoog platform kijk je uit over de vlakte met giraffes, neushoorns, zebra’s etc. Wij zaten aan een grote houten tafel met enorme parasol vlak naast de giraffes. Uitstekende broodjes, zon & prachtig uitzicht; je zou bijna de hele middag blijven zitten. Gelukkig zijn daar de kinderen die verder willen EN de wespen die ons wegjagen.

Park

Het park is best groot, we hebben ons best moeten doen (we waren niet heel vroeg i.v.m. reistijd en inclusief uitgebreide lunch) om alles te bekijken. Nog niet helemaal gelukt op 1 dag, maar dat is een goede reden om zeker nog eens te gaan.

Sanitair

Bij elk restaurant zijn wc’s, bij de ingang en los nog enkele. De dames ruimte bij het Park Restaurant heeft veel toiletten en genoeg plekken om je kind te verzorgen. Ruime wc’s en natuurlijk schoon. Mannen toiletten waren er iets minder begreep ik. Papa moest ook eens wachten… zijn ze niet gewend hè die mannen.

Leuk

De meeste dieren hebben een uitgebreide, natuurlijke leefomgeving. De vlaktes waar meerdere diersoorten samen leven zijn zeer bijzonder. Je kunt de dieren goed bekijken zoals van bovenaf bij de Chimpansees en op ooghoogte bij de Gorilla’s (prachtig zoveel kleintjes er waren). Bij de Safari loop je over een hoge overdekte brug om alles goed te kunnen zien. Bij de Leeuwen en Cheeta’s staan speciale huisjes (handig bij regen) waarvandaan je de dieren achter glas kunt bekijken. Topper van het park is absoluut de Ocean. Ongelooflijk groot en mooi, je kijkt je ogen uit. Zelfs met grote drukte voel je je nergens opgesloten, ruim opgezet.

Minder leuk

De winkeltjes zijn iets minder. Je kunt niet lekker struinen tussen de knuffels en andere merchandise. Je kunt de spullen enkel bekijken achter glas en dan bij een balie kopen. Ik snap daar het voordeel voor Burgers ‘Zoo wel van; meer overzicht, minder diefstal  en geen plakkerige kinderhandjes overal aan … maar een bezoekje aan een winkeltje vind ik wel bij een bezoekje aan de dierentuin horen. Ook kunnen sommige vogelsoorten nog wel een grotere leefruimte krijgen.

Prijs – kwaliteit

Er is enorm veel te zien, je kunt er een hele dag rondlopen. Een uitstekende (gemiddelde) prijs en prettig dat kinderen tot 4 jaar gratis naar binnen mogen.

Aanrader?

Absoluut, dit is tot nog toe de leukste dierentuin waar we zijn geweest (Artis, Dierenpark Amersfoort, Ouwehands Dierenpark).

Tips

  • Neem uitgebreid de tijd voor de Ocean.
  • Ga lunchen bij het Safari Restaurant (helaas beperkt open).
  • Bij het Park Restaurant kunnen de kinderen heerlijk spelen in de grote speeltuin.
  • Goede loopschoenen aan want het park gaat veel op en af.
  • Met de rolstoel een sterke begeleider meenemen.
  • Goede dierentuin met slecht weer. Overdekte gedeelten zijn de Bush, Desert, Mangrove, Ocean en er is zelfs een overdekte speeltuin.

Fotolog

burgerszoochimpansees
Op een overdekte verhoging kun je kijken naar de Chimpansees.
burgerszoodesert1
In de Desert is een rotswand nagebootst waar de Dikhoornschapen leven. De keuteltjes komen zo naar beneden rollen (hilariteit).
burgerszoogorillas
Achter glas bekijk je de Gorilla’s op ooghoogte. Er waren zeker 6 kleintjes!
burgerszooocean1
In de Ocean vind je gigantische aquaria met vele kleurige vissen en prachtig koraal.
burgerszooocean2
Een gezonken schip in de Ocean. In deze grote ruimte kun je zitten en kijken naar het gigantische aquarium.
burgerszooolifant
De olifanten kregen appeltjes en een waterspuit over zich heen. Zichtbaar waren ze aan het genieten.
burgerszoopark1
Even kijken en zelf foto’s maken van de wrattenzwijnen.
burgerszoorimba1
Prachtig opgezet in de Rimba. Je kan het zo goed van dichtbij zien! Ook hier meerdere diersoorten die samenleven.
burgerszoosafari1
Via de brug loop je ‘over’ de Savanne. In het Safari gedeelte staan de meeste dieren erg ver weg vandaag. Wel erg fijn dat ze zoveel ruimte hebben.
burgerszoosafari2
Bij het Safari Restaurant keken we uit over de hele Safari en ook het afgesloten gedeelte met de kleine Giraffes. Zij zagen ons ook!
burgerszoospeeltuinpark
Grote klimtoestellen bij de speeltuin van het Park Restaurant. Papa moest nog wel even mee voor de zekerheid 😉
burgerszoostokstaartjes
Stokstaartjes! Altijd leuk!
burgerszootijger
Gelukkig zat er een hek tussen… De tijger heeft een mooi groot en heuvelachtig leefgebied.
burgerszoovaraan
Hap! Leuk fotomomentje met de Varaan in de Rimba.

 

1 reactie op “Een dagje uit – Burgers ‘Zoo”

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.