Een dagje uit – Dolfinarium Harderwijk –

Vanwege vakantie-aan-huis maken we deze zomer leuke uitstapjes met de kinderen. Vorige week besloten we te gaan naar het Dolfinarium!

Kosten: Kaartjes online besteld; 1 familieticket voor 4 personen (€79,80) en 1 extra voor oma (€24,50), bijna 105 euro in totaal.

Extra kosten: 5x Fast pass = €39,95 Wegens extreme drukte moest je zeker 30 minuten per show (dolfijnen langer) in de rij staan wachten. In de warmte en met 2 kleine kinderen (3 en 5) niet echt een goede optie. We voelden ons ‘verplicht’ een Fast pass te halen.

Parkeren:  Parkeerkaartje voor een dag €8,50. We kwamen er al lopende achter dat de parkeerplaats toch niet zo dicht bij het Dolfinarium ligt als gedacht. Sterker nog, we kwamen 1, 2, 3 grote parkeerplaatsen tegen met nog vrije plekken. Na een aardig stukje lopen (wel mooi toeristisch met molen, bootjes en bruggetje) komen we dan toch bij het Dolfinarium. Nou ja! Nog 2 gigantische parkeerplaatsen! Er rijdt overigens ook een bus heen en weer, die was toen wij aankwamen propvol!

dolfinarium2
Bij de Stellerzeeleeuwen

Drukte: We gingen op een dinsdag in de zomervakantie. Erg druk! Bij aankomst stond al op papieren vermeld dat de dolfijnenshow van 12.00 (1 van de 3) vol was.

Eten en drinken: Veel stands en 2 restaurants, maar toch een beetje eenzijdig, veel frites en andere vette snacks. Veel plekken met ijsjes en er zijn ook poffertjes. In het restaurant vonden we lekkere broodjes. 2 bollen met zalm, 2 gezond, 2 jus d’orange, 1 Evian, 1 chocomelk en 1 Fristi – bijna 40 euro.

Park: Het park is niet groot, je loopt in tempo binnen 5 minuten van de ene kant van het park naar het andere. Naast de verblijven en ‘showplekken’ zijn er een paar speelplaatsen. Glijbaan, (wiebel)bootjes, schommels maar ook met waterspuiten.

Sanitair: De toiletten in het begin van het park zijn basic, maar schoon. Er is een kindertoilet , maar dat is wat onhandig. Als je je kind hebt geholpen moet je opnieuw in de rij want het kindertoilet is ERG laag en er is geen moeder/vader toilet naast (wat zijn we toch verwend in de Ikea). De andere toiletten lijken trouwens ook erg laag. Er is een aparte verschoonruimte voor baby’s.

Shows: De shows zijn erg leuk, vooral zoon (5) was onder de indruk, dochter (3) vond de piraten/zeeleeuwenshow iets te spannend. Shows iets te dicht op elkaar waardoor tijdens de show mensen gaan lopen om op tijd bij de laatste show in een ander verblijf te gaan. De dieren lijken erg tevreden en worden verwend met vele visjes. Leuke interactie met de verzorgers.

Leuk: De shows zelf zijn erg leuk, ook de speeltuin viel in goede aarde. Mocht je nog geld over hebben na deze dure dag dan is er in de giftshop ook enorm veel keuze. Grote variatie, ook in prijs. Eerlijk is eerlijk, de kinderen hebben zich natuurlijk prima vermaakt.

dolfinarium1
De Piratenbende in het Zotte Zeeleeuwentheater

Minder leuk: Op drukke dagen, zoals de onze, is het park gauw te klein. Je kan weinig zien, shows zijn snel vol waardoor je, als je niet lang kan/wilt wachten snel geneigd bent extra geld uit te geven aan een fast-pass. Naast de shows is er weinig te zien, er zijn enkele bassins met dieren, maar vaak zijn hekken ook gewoon dicht na een show, dan zie je die dieren dus niet.

Prijs – kwaliteit: Als je de volle prijs betaald (los van de fast pass) vind ik dat het park niet waard. Het valt echt aan te raden te zoeken naar kaarten met korting, dan is het nog leuk.

Aanrader?: Persoonlijk nee, ik zou het Dolfinarium niet zo snel aanraden, zeker niet in de vakantie. Dagje dierentuin is leuker, en een dagje speeltuin goedkoper.

Tips:

  • ga niet in de zomervakantie,
  • betaal niet de volle prijs (zoek op vakantieveilingen.nl o.i.d.),
  • wil je de beste plekken en niet lang wachten? Koop een Fast pass,
  • breng zelf lekker eten mee als je geen patatjes wilt of dure broodjes wilt kopen.
  • laat je niet meteen naar een parkeerplaats leiden, kijk eerst of je naast het park kan parkeren,
  • na afloop vlakbij heerlijk pannenkoeken eten (en een biertje of wijntje voor papa en mama) bij Pannenkoekenhuis Papa Beer. Kinderpannenkoek met verrassing, kinderen hysterisch blij met hun zelf uitgezochte zakje loombandjes 😀

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.