Een Stokke Trip Trap of een Bloom Fresco?

Na een zoektocht in het oerwoud van kinderstoelen komen vele (toekomstige) ouders uit bij de keuze tussen Stokke Trip Trap en de Bloom Fresco.

Allebei zeer populaire stoelen. Welke past het beste bij jou en je interieur? En welke zaken moeten nog meer overwogen worden? In dit artikel enkele voor- en nadelen op een rijtje gezet.

De Bloom Fresco wordt vaak gekozen omdat het een van de mooiste design stoelen is. De kinderstoel past dan mooi in het interieur. Het is een hele stevige stoel met grote poot die niet zo gauw om zal vallen. Handig in een druk huishouden met rondrennende kinderen en/ of grote honden.
Dat de stoel erg stevig is, is direct het grootste nadeel. De stoel is zwaar en lastig van z’n plek te krijgen.
Voorzie je dat je de stoel vaak zal moeten verplaatsen, wegens ruimtegebrek of iets anders, dan is de Bloom Fresco niet aan te raden. Blijft de stoel het grootste deel van de tijd mooi op 1 plekje staan, dan is het zeker een goede optie als je graag de stijl in je kamer wilt behouden.

De Stokke Trip Trap is qua stijl heel anders dan de Bloom Fresco, maar nog steeds een zeer populaire stoel voor in de woonkamer. De Trip Trap is in zijn soort zeer minimalistisch en geheel naar wens aan te passen. Je kunt kiezen uit vele kleuren en accessoires. De stoel is zeer stevig, ook voor kleintjes bij gebruik van de babyset. De stoel is makkelijk verstelbaar, goed schoon te houden en past mooi onder de tafel aangezien hij niet standaard voorzien is van een blad.

Waar kindjes soms problemen lijken te hebben met de zithouding in de Bloom (let wel, dit is natuurlijk zeer persoonlijk) schijnen de meeste kinderen prima te zitten in de Trip Trap.
De Bloom is een stuk hoger en dit heeft het voordeel dat je kleintje, in de ‘slaapstand’, vanaf het begin gezellig bij je ‘aan tafel’ kan zitten.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.