Stokke Tripp Trapp of Bloom Fresco?

Na een zoektocht in het oerwoud van kinderstoelen komen vele (toekomstige) ouders uit bij de keuze tussen de Stokke Tripp Trapp en de Bloom Fresco.

Allebei zeer populaire stoelen. Welke past het beste bij jou en je interieur? En welke zaken moeten nog meer overwogen worden? In dit artikel enkele voor- en nadelen op een rijtje gezet.

Bloom Fresco

De Bloom Fresco wordt vaak gekozen omdat het een van de mooiste design stoelen is. De kinderstoel past dan mooi in het interieur. Het is een hele stevige stoel met grote poot die niet zo gauw om zal vallen. Handig in een druk huishouden met rennende kinderen en/ of grote honden.
Dat de stoel erg stevig is, is direct het grootste nadeel. De stoel is zwaar en lastig van z’n plek te krijgen.
Voorzie je dat je de stoel vaak zal moeten verplaatsen, wegens ruimtegebrek of iets anders, dan is de Bloom Fresco niet aan te raden. Blijft de stoel het grootste deel van de tijd mooi op 1 plekje staan, dan is het zeker een goede optie als je graag de stijl in je kamer wilt behouden.

De Bloom is een stuk hoger dan de meeste stoelen. Dit heeft als voordeel dat je kleintje, in de ‘slaapstand’, vanaf het begin gezellig bij je ‘aan tafel’ kan zitten.

Stokke Tripp Trapp

De Stokke Tripp Trapp is qua stijl heel anders dan de Bloom Fresco. Het is evengoed nog steeds een zeer populaire stoel voor in de woonkamer. De Tripp Trapp is in zijn soort zeer minimalistisch en geheel naar wens aan te passen. Je kunt kiezen uit vele kleuren en accessoires. De stoel is zeer stevig, ook voor kleintjes bij gebruik van de baby-set. De stoel is makkelijk verstelbaar en goed schoon te houden. Daarnaast past hij mooi onder de tafel aangezien hij niet standaard voorzien is van een blad.

Waar kindjes soms problemen lijken te hebben met de zithouding in de Bloom (let wel, dit is natuurlijk zeer persoonlijk) schijnen de meeste kinderen prima te zitten in de Stokke Tripp Trapp.

Onze keuze

Onze keuze is uiteindelijk gevallen op de Bloom Fresco. Nu moet ik zeggen dat de eerste paar weken de kleine niet zo fijn zat in de stoel. Gelukkig werd dit al gauw beter en nu (4 maanden) zit ze er uitstekend in. Toch geen miskoop dus gelukkig!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top