geslacht jongen of meisje

Geslacht van de baby voorspellen

Tegenwoordig hoef je helemaal niet zo lang te wachten om het geslacht van je baby te weten te komen. Je kunt ervoor kiezen om te wachten tot de 20-weken echo, maar er zijn echobureaus waarbij je vanaf zo’n 14 weken al een geslachtsecho kunt laten doen. Toch kunnen die eerste weken lang duren, het zijn immers niet de makkelijkste weken van de zwangerschap.

Heb je al een voorgevoel wat het gaat worden? Of ben je op zoek naar de verschillende ‘methodes’ om het geslacht al eerder te kunnen ‘voorspellen’. Hier vind je enkele van deze theorieën.

# Hartslag van de baby

Een ‘methode’ om het geslacht te bepalen is aan de hand van de hartslag van de baby.

Als de hartslag van de baby gelijk of groter is dan 140 slagen per minuut krijg je volgens deze theorie een meisje. Alles onder de 140 slagen per minuut is dan uiteraard een jongen.

# Sneller zaad

Deze theorie heeft betrekking tot de snelheid van het zaad van de man. Een zaadcel kan een Y-chromosoom bevatten of een X-chromosoom, Y zou dus een jongetje betekenen en X een meisje.

Beweerd wordt dat een Y-zaadje sneller kan zwemmen, maar korter leeft. Het X-zaadje zwemt langzamer, maar blijft langer leven.

Wat betekent dit dan voor de conceptie?

Wil je een jongen? Vrij vlak voor de eisprong, het Y-zaadje komt sneller aan.

Wil je een meisje? Vrij 3 tot 5 dagen voor de eisprong. Tegen de tijd dat de eicel klaar is om bevrucht te worden is het X-zaadje in de eileider en het Y-zaadje dus al dood. Let wel: hierna niet meer vrijen natuurlijk want dan komen de Y-chromosomen alsnog eerder aan. Althans volgens de theorie dan.

# Chinese geslachtskalender

Ook kun je de Chinese geslachtskalender erop naslaan. Hierbij wordt het geslacht van de baby bepaald aan de hand van je leeftijd en maand van verwekking. 

Jongen of meisje? Nu nog een naam!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top