slaaptijden baby

Hoeveel slaap heeft mijn baby nodig

Hoeveel slaap een baby nodig heeft is per kind verschillend. Omdat ouders zich altijd zorgen maken of hun kindje wel genoeg of te weinig slaapt, hier een overzicht met gemiddelde slaaptijden.

Let wel, als jouw kindje meer of minder slaapt en daarbij niet ziek, moe of lusteloos is kun je er vanuit gaan dat hij zelf zijn behoefte goed kan aangeven. Maak je niet onnodig zorgen, een kind is nou eenmaal niet standaard.

Een pasgeboren baby kan wel 16 tot 18 uur per dag slapen. In het begin heeft een baby nog geen dag-nacht ritme en slaap de hele dag af en aan. Naarmate de weken voorbij gaan zal een baby meer een ritme ontwikkelen waarbij ook een aantal slaapjes en wakkere momenten horen.

Een slaapcyclus van een baby duurt zo’n 45 a 60 minuten. Je ziet dan ook vaak dat een baby na deze tijd even wakker wordt. Vaak slapen ze daarna weer een ronde verder. De kunst van het doorslapen is om deze korte cycli achter elkaar te kunnen plakken. Dit wordt vooral in het begin veelal verstoord door honger of een vieze luier.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top