Persbericht: Leander Linea Side-by-Side bedje

Deense ontwerper focust op interactie tussen baby en ouder
Slapeloze nachten leiden tot inspiratie

Ede, 30 januari 2019 – Een goede nachtrust is cruciaal, maar als ouder niet altijd vanzelfsprekend. En als je net bevallen bent, is voldoende slaap schaars. De Deense Stig Leander zag die problemen 20 jaar geleden ook bij een familielid. “Daarom wilde ik een oplossing bedenken. Ik ben thuis in de designerwereld en kreeg meteen allerlei ideeën.” Het eerste Leander-wiegje was geboren.

Leander merkte dat het betreffende familielid fan was van het wiegje. “Het leek me leuk om mijn familielid te helpen met andere problemen waar jonge ouders vaak mee te maken krijgen.” Want welke ouder kent het niet: slapeloze nachten door je huilende baby. Maar is dat wel nodig? Leander: “Slapeloze nachten krijg je vooral doordat je het licht aan moet doen en daadwerkelijk uit je bed moet komen. Dan kom je lastig weer in slaap. Ook voor je baby is het niet ideaal. Dat leek me niet nodig. Daarom ontwikkelde ik het Linea Side-by-Side bedje.”

Interactie met je baby
Het Side-by-Side bedje is direct tegen je eigen bed aan te plaatsen. Ideaal wanneer je jouw baby wilt aanraken tijdens onrustige nachten. Lichamelijk contact met je (pasgeboren) baby is namelijk heel belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling, blijkt uit diverse onderzoeken. Het vormt de basis voor een veilige hechting en voorkomt stress bij zowel de baby als de ouder. “Als ouder wil je contact met je baby. Door het creëren van nabijheid tussen ouder en kind helpen we de baby om weer snel in slaap te vallen, bijvoorbeeld na een voedingsmoment. De voorkant van het wiegje kun je met één beweging openmaken, zelfs zonder het licht aan te doen. Dat betekent minder prikkels, wat de kwaliteit van de nachtrust ten goede komt; voor jezelf én je baby”, aldus Leander. Het ledikantje is voorzien van twee wielen, waardoor het makkelijk verplaatsbaar is. Zo kun je als ouder dag en nacht in de buurt van je baby zijn.

Stijlvol en functioneel gaan hand in hand
De nieuwe innovatie van Leander is zowel functioneel als stijlvol. Naast praktische toepassingen is er ook veel aandacht besteed aan de uitstraling van het ontwerp. Het design van het ledikantje is minimalistisch met een natuurlijke, typisch Scandinavische uitstraling. Strakke, licht gebogen houten poten en de witte stootrand maken dit babyledikantje een stijlvolle toevoeging in jouw woning.

Vanaf maart is het Linea Side-by-Side bedje verkrijgbaar bij diverse dealers in Nederland. Meer informatie: www.leander.com

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.