Stapelstein

Stapelstein voor vrije beweging en geest

Misschien heb je het ook al eens meegemaakt. Je hebt weer eens (diep) in de buidel getast voor het zoveelste fantastische ‘speelgoedje wat alles kan’, maar dan speelt de kleine liever met de doos. (Ja, dit gebeurt niet alleen bij katten). Balen, of eigenlijk niet. Want kinderen hebben enorme behoefte om hun creatieve geest te laten werken. 

Wat wil je dan nog meer dan speelgoed wat zowel de vrije geest als beweging stimuleert?

Open ended speelgoed

Van het zogeheten open-ended speelgoed  zijn meerdere voorbeelden te noemen. Denk bijvoorbeeld aan de populaire en veelzijdige Wobbel of de houten (regen)bogen van Grimm’s. Er is een basis aan materiaal, maar er is geen begin of einde aan het spel. Je kind krijgt de vrijheid om alles zelf te bedenken en ontdekken zonder regels of instructies.

Stapelstein stenen

Een ander goed voorbeeld van open ended speelgoed zijn de ‘stenen’ van Stapelstein.

Deze stapelstenen kunnen op vele verschillende manieren gebruikt worden. Zoals de naam al aangeeft, kunnen de stenen opgestapeld worden. Bouw je een toren of een krukje waar je op kunt zitten? Maak een trap met hoge en lagere stapels of spring van steen naar steen over de vloer van lava! Een enkele ‘steen’ kan worden gebruikt als bord of bak. Gooi jij van een afstand de bal in de holle kant van de steen? Een geweldige stimulans voor motoriek en hersenen. 

Deze stevige stenen passen allemaal op elkaar. Dus wil je een ander kleur setje erbij hebben of uitbreiden met de balance set? Geen probleem, hoe meer hoe leuker!

stapelstein

Investering

Eerlijk is eerlijk, een setje Stapelstein stenen kopen is geen goedkoop grapje. Je kunt de stapelstenen echter heel lang gebruiken. Vanaf ongeveer 1 jaar oud kunnen vlotte kindjes er al mee aan de gang. De stevige stenen gaan bovendien lang mee en kunnen veel gewicht dragen. Ze houden zelfs het gewicht van een volwassene (tot 180kg).

Je kunt ze zowel binnen als buiten gebruiken, zelfs in het water! Dus ze zijn enorm veelzijdig.

De stenen zijn overigens ook per stuk te koop. Zo hoef je niet meteen een dure set te kopen en kan je stuk voor stuk uitbreiden. Leuk cadeau-idee ook!

De Stapelstein sets, balansbord en losse stenen zijn o.a. te koop bij Lazylama.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top