Stabij taart

Taart met hond (Friese Stabij)

Weer een kleine ’taart inspiratie’ blog; een marsepeintaart met hond (2 stuks) in dit geval.

Voor de verjaardag van Sophie hebben we lang zitten brainstormen over wat voor taart nu weer te maken. Elke verjaardag wordt het lastiger. Uiteindelijk besloten een taart met onze 2 honden in de hoofdrol te maken aangezien ze zo dol is op ‘haar’ hondjes. Op de taart, gevuld met botercrème & bokkenpootjes + marsepein ‘cover’ zitten dus 2 Friese Stabijtjes in fondant.

Fondant i.p.v. marsepein

Dit is de eerste keer dat ik aan het boetseren ben geweest met fondant i.p.v. marsepein en ik moet zeggen, zelfs zonder tylose poeder blijven ze inderdaad een stuk steviger dan kneedsels van marsepein. De staarten zijn wat moeilijker achteraf te bevestigen omdat het best snel droog is, bij marsepein zou het wat beter blijven plakken. Voorzichtig op de taart zetten dus en dan snel opeten 😉 De fondant hondjes heb ik enkele dagen van te voren gemaakt, stuk fijner dan alles tegelijk te moeten doen.

Benodigdheden voor Stabij taart

Voor deze taart met diameter 25 cm is gebruikt:

  • Biscuitmix (verhoudingen op de verpakking)
  • Eieren
  • Poedersuiker (botercreme)
  • Roomboter (botercreme)
  • Bokkenpootjes (vulling)
  • 3x pakje groene marsepein
  • 1x pakje wit fondant
  • 1x pakje zwart fondant
  • Kant en klare marsepein bloempjes

Ik gebruik ‘The Mat’ om de marsepein uit te rollen. Ook heb ik een taartvorm die wat dikker/zwaarder  is dan een ‘standaard’ springvorm uit de winkel, dat werkt veel fijner. Verder was ik wat lui en heb ik kant en klare marsepein bloempjes gebruikt op het ‘gras’. Ik koop de benodigdheden meestal online en dan vaak wisselend tussen Bakgoed.nl of Deleukstetaartenshop.nl

Uiteraard kun je voor de eieren, bokkenpootjes, boter en poedersuiker gewoon naar de lokale supermarkt. Maar ook voor biscuitmix en marsepein kun je tegenwoordig zelfs bij Albert Heijn slagen. Persoonlijk blijf ik graag bij mijn oude vertrouwde producten (Funcakes) in de angst dat het anders instort of gewoon anders/moeilijker werkt. Zo heb ik ooit de marsepein van Hema gebruikt, dat vond ik toen echt te plakkerig om goed mee te werken.

Hier dus het resultaat van mijn noeste arbeid. Ik ben niet echt een taart kunstenaar, maar ik (en het belangrijkste; de kinderen ook) ben toch altijd tevreden met het resultaat.

taart honden stabij

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top