Traktatie Cakepops ’n Cupcakes

Niet erg nieuw meer, maar wel erg leuk en mooi om te presenteren.

De cakepops maak je het makkelijkste met taartbiscuit (nou ja, het makkelijkste zal een cakepop-maker zijn, maar die heb ik niet) helemaal fijn gemaakt in de keukenmachine. Voeg er botercrème aan toe tot je balletjes kan draaien die niet meer uit elkaar vallen. Doe de balletjes even in de koelkast om ze wat steviger te laten worden. 

In dit geval zijn Candymelts gebruikt, nu heb ik meermaals geprobeerd deze goed te laten smelten en dat was tot aan deze keer nooit gelukt. Tip: niet au bain marie, maar hop in de magnetron. Volgens mij is het gebruik van witte chocolade overigens minstens zo makkelijk (maar alleen een optie als je wit of bruine cakepops wilt)

Doop het stokje even in de gesmolten chocolade en vervolgens tot halverwege het cake-je. Daarna de cakepop dopen. En nee, makkelijk is het niet; dopen-aftikken-draaien-hopendatienietuitelkaarvalt, maar gooi er een berg strooisel overheen en het ziet er feestelijk uit! Zorg in ieder geval voor een mooi plekje om ze te laten drogen, ik gebruikte een vergiet om ze in te steken.

Presentatie; op de foto zie je een met aluminium ingepakte blok oasis en een vrolijk papiertje omwikkeld.

De cupcakes zijn van kant-en-klaar cupcake-mix. Door het deeg heb ik frambozen (vers, maar de ingevroren frambozen van AH werken ook prima als je ze laat ontdooien en drogen) & kleine blokjes witte chocolade (in de vijzel). Cupcake vormpjes blijven toch echt het mooiste als je ze in een cupcake bakblik doet.

Ik gebruik altijd de Funcakes bakmixen (biscuit en cupcake) te koop bij o.a. Jamin of deleukstetaartenshop.nl. De sprinkels op foto’s zijn van de AH. Botercreme mix ik 1 op 1 (250 gram boter mixen met 250 gram poedersuiker).

Mooi & handig – serveren op een dienblad met hoge randen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top