Julia met berg

Wat helpt tegen berg? Een tip!

Ondertussen ben ik erg bekend met dit fenomeen. De oudste 2 kinderen hadden al ‘last’ van berg en nu met Julia hebben we er weer mee te maken. In haar geval is het wel het ergste/meeste. Met het smeren van olie alleen kreeg ik het helemaal niet weg. Aangezien ik zojuist een wonderlijke ‘genezing’ heb meegemaakt, deel ik hierbij de manier waarop ik een hele berg -berg heb kunnen verwijderen. 

Wat hielp tegen berg?

Zoals ik al zei heb ik meerdere keren op een dag zitten smeren met olie, HiPP verzorgende babyolie in dit geval. Er kwam nog geen stukje los van haar hoofd.

Wat hielp nou wel? Ik heb haar hoofd weer ruim ingesmeerd met bovenstaande olie en haar vervolgens in badje gedaan. Niet eens haar bolletje onder water gehouden, maar een beetje water erover gegoten en licht gewreven. Toen ik Julia had aangekleed merkte ik dat het berg veel losser zat en ben ik zacht rondjes gaan wrijven over haar hoofdje. Zo kwam het al aardig los. Met een (niet scherp) visitekaartje ben ik daarna zachtjes gaan schrapen. Klinkt zielig, maar ze had er helemaal geen last van. Door het badje en wrijven was ze al een beetje ingedommeld in de wipstoel en ze werd er niet eens wakker van.

Dus; olie op het hoofdje doen voor het badje hielp in ons geval om de berg los te krijgen.

Drs. Leenarts Berg Zalf

De anti berg zalf van Drs. Leenarts helpt volgens veel mensen ook erg goed. Het is een goed smeerbare, vette zalf zonder irriterende ingrediënten of allergenen. De zalf krijg je goed uit het haar gewassen en je krijgt er een handig kammetje bij.

Drs. Leenarts Berg zalf

Hoe werkt het: breng de zalf aan op de hoofdhuid en laat het een nachtje intrekken. De volgende dag verwijder je met het bijgeleverde kammetje de bergschilfers.

Nog iets over berg

Zoals overal te lezen valt is berg niet iets ergs. Het is niet besmettelijk en het gaat vanzelf weg* Maar echt fris ziet het er niet uit en het ruikt best wel. Ik zal mijn kind er niet voor martelen, maar als ik het simpel weg kan halen dan doe ik dat graag!

* Ze zeggen dat het vanzelf weggaat, maar mijn (andere) kinderen hebben er nog laaaang mee gelopen. Omdat het haar gaat groeien zie je er gelukkig niets meer van. Alleen de luizenpluismoeders op school kunnen het van dichtbij bewonderen 😉

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top