Webprint placemat en magneet

Webprint foto op magneet en placemats review

Ik ben al jaren tevreden klant bij Webprint, ik heb meerdere mooie fotoboeken van dit bedrijf in de kast staan. Op 1 of andere manier ben ik echter nog nooit verder gekomen dan het bestellen van de fotoboeken en was dus ook zeer enthousiast toen ik voor Babytijd.com enkele producten van Webprint mocht gaan testen.

Placemats met foto’s

Als eerste was ik super benieuwd naar de set van kunststof placemats. We gebruiken op de eettafel eigenlijk nooit een tafelkleed, maar een placemat leek me wel erg handig. Omdat ik eigenlijk al mijn favoriete foto’s op Instagram deel, leek het me een leuk idee om voor iedereen van het gezin een aparte placemat te maken met de ‘eigen’ foto’s van Instagram. Na het downloaden van alle foto’s (Instaport.me) heb ik via een online programma 4 verschillende collages gemaakt met zoveel mogelijk variërende foto’s.

Deze 4 collages kon ik daarna super makkelijk uploaden bij Webprint, de kwaliteit van die geüploade collage gaf het programma aan als ‘redelijk’. Ik vind de kwaliteit van de placemats overigens prima, maar als je liever een perfecte kwaliteit nastreeft kun je je foto’s natuurlijk ook gewoon in een programma als Photoshop tot een collage verwerken.

Zoals gezegd ben ik super blij met de kunststof placemats. Met Pasen, lekker burgerlijk (wok)gourmetten, kon ik ze voor het eerst gebruiken. Ze zien er niet alleen heel leuk uit, maar het is ook entertainment voor de kids. Thom en Sophie zoeken alle foto’s af, vergelijken welke foto’s ze hebben, vragen wanneer ze genomen zijn en ga zo maar door. Super leuk dus als extra gespreksstof onder een lange gourmet-zit. Uiteraard is dit alleen een idee wat je met de placemats zou kunnen doen, je kunt natuurlijk elke foto naar wens toevoegen.

webprintplacemat

webprintplacemat3

webprintplacemat4

thomplacemat
Hey, die hebben we allebei!

 

Magneten met foto

En dan de fotomagneten van Webprint. Ik wordt altijd heel blij van magneten, op vakantie of een ander uitstapje hoort de aanschaf van een magneet van het gebied of de stad.

Het leek me leuk om voor de kinderen ieder 3 polaroid-achtige magneten te maken voor op de koelkast waar ze dus ieder hun tekeningen, kaartjes of info-brieven aan kunnen hangen. Voor wat meer variatie heb ik de versie gekozen waarbij je een naam in het kadertje kunt zetten.

Zoals te zien op onderstaande foto’s ging dat helaas niet helemaal goed. De namen had ik netjes in het midden uitgelijnd, maar bij het drukken is de tekst iets meer omhoog gegaan. Dat is dus wel jammer, ziet er niet perfect uit, maar echt storend is het niet als het hangt op de koelkast. Zorg dus als je deze soort kiest dat je de tekst mooi onderaan zet. Veiliger is het misschien om de variant te nemen zonder naam, achteraf denk ik ook waarom heb ik deze soort gekozen? Ik weet toch wel de naam bij het gezicht van mijn eigen kinderen? En Thom en Sophie herkennen zichzelf ook best wel ondertussen 😉 Zie hieronder het resultaat:

webprintkoelkastmagneten
De koelkast heeft met de vele krassen en deukjes ook wel wat mooie decoratie nodig.

 

webprintkoelkastmagneten3
Helaas is de plaatsing van de tekst niet helemaal goed gelukt.

 

webprintkoelkastmagneten2
Close-up van een fotomagneet van Sophie.

 

webprintkoelkastmagneten5
Close-up van de magneet van Thom.

 

Ik ben in ieder geval nog steeds blij met het idee en de uitvoering. De kinderen lopen nu zelf met tekeningen af en aan te slepen om onder hun fotomagneet te hangen, leuk!

Ik kan zowel de placemats als de foto op magneten zeker aanraden. De kwaliteit van beide producten is goed en de prijs van de producten vind ik ook zeer positief!

1 reactie op “Webprint foto op magneet en placemats review”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top