Week 1 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

Zwangerschap week 1
Zwangerschap vordering in percentage
2.5%

Jouw zwangerschap in week 1

Wat wordt beschouwd als de eerste week van de zwangerschap, is eigenlijk de eerste dag van je laatste menstruatie.

De eerste twee weken van je zwangerschap ben je nog niet officieel zwanger. De baby wordt pas ‘gemaakt’ rond dag 14 (uitgaande van een cyclus van 28 dagen), tijdens de eisprong en vervolgens de bevruchting.

Deze laatste menstruatie maakt je baarmoeder zich op om de bevruchte eicel te huisvesten. Je eierstok maakt zich klaar een eitje… HET eitje misschien, af te stoten.
Als je zwanger wilt worden, is het verstandig om (voorlopig) afscheid te nemen van alle slechte gewoontes zoals roken, alcohol drinken en drugsgebruik en te beginnen met het gebruik van foliumzuur.

Ontwikkeling & groei

De baby begint zich pas te vormen na 14 dagen, na de eisprong en bevruchting.

Het is belangrijk op te merken dat veel vrouwen zich niet bewust zijn van de exacte timing van hun ovulatie, dus hoewel week 1 technisch gezien de start van de zwangerschap is, kan de daadwerkelijke bevruchting en innesteling enkele dagen tot een week later plaatsvinden.

Handig in week 1 van de zwangerschap

Het is verstandig om in week 1 van de zwangerschap te beginnen met het innemen van foliumzuur voor de vroege ontwikkeling van je ongeboren kind. Aangezien je niet precies weet wanneer je zwanger raakt, is het het beste om hier op tijd mee te beginnen (vanaf wanneer je zwanger wilt worden).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven