Zwangerschap week 14

Week 14 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
35%

Jouw zwangerschap in week 14

Je bent nu op 1/3e van je zwangerschap. Hopelijk is het genieten al een beetje begonnen en dus de zwangerschapskwaaltjes een beetje afgenomen. Geniet er lekker van en laat je partner een keer extra naar de winkel rennen voor een lekker ijsje, je verdient het 😉

Misschien moet je wel een stuk vaker naar de wc, dit komt omdat de baarmoeder groter wordt en steeds meer op de blaas gaat drukken. Aan je lichaam wordt steeds duidelijker merkbaar dat je zwanger wordt. Heupen, gezicht en buik worden dikker en als mensen het nog niet wisten… je zwangerschap is niet meer te ontkennen. Met het terugkomen van de energie kan ook de zin in sex terugkomen. Maak je niet ongerust, dit kan helemaal geen kwaad voor de baby (uitzonderingen als een placenta previa daargelaten.)

Jouw baby in week 14

Nu alles basis ‘onderdelen’ van de baby ontwikkeld zijn is de tijd aangebroken dat de kleine gaat groeien als kool. Door het zwemmen in de baarmoeder vormen er op de vingertoppen van je baby vouwtjes en rimpeltjes, oftewel vingerafdrukken. Lichaam en armen zijn goed in verhouding, de benen zijn echter nog wat kort voor het lichaam. De bewegingen die hij maakt zijn heel gecontroleerd en soepel in vergelijking met enige tijd terug.

Handig in week 14 van de zwangerschap

Ben je al aan het rondkijken voor de babyuitzet? Het liefste zou je al uitgebreid gaan winkelen, maar misschien wacht je nog liever een echo af. Voor sommige babyartikelen, zoals kinderwagen of babykamer, zijn in de winkel behoorlijke levertijden. Wees hiermee op tijd (maar je hebt nog wel wat weekjes hoor…).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top