Zwangerschap week 3

Week 3 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

Zwangerschap week 3
Zwangerschap
7.5%

3 weken zwanger al, dat gaat hard! Zeker als je de eerste 2 weken eigenlijk cadeau krijgt!

Jouw zwangerschap in week 3

Wanneer de baby zich nestelt in de baarmoeder kun je last hebben van licht bloedverlies. Niets om je zorgen over te maken, dit komt vaak voor. Moeheid en pijn of groei van de borsten kunnen de eerste tekenen van je zwangerschap zijn. Je hormonen zijn verantwoordelijk voor eventuele ‘moodswings’, ook dit is al heel normaal in het begin van de zwangerschap. Veel moeten plassen en misselijkheid kunnen ook al de kop op steken. Hou vol, je hebt nog maar 37 weken te gaan!

Jouw baby in week 3

Deze week nestelt de baby in je baarmoeder om daar nog zo’n 37 weken te blijven. Wanneer hij ingenesteld is splitst de bal met cellen zich. Een deel wordt de embryo en het andere deel wordt de placenta. Aan het einde van deze week gaat het bundeltje cellen de eerste hormonen (HCG) uitscheiden. Dit zijn de hormonen die een zwangerschapstest constateert in je urine. Daarnaast gaan deze hormonen zorgen voor veel van die ‘gezellige’ zwangerschapskwaaltjes.

Handig in week 3 van de zwangerschap

Je kunt deze week nog niet testen, dit kan vanaf de eerste dag dat je overtijd bent. Je kunt alvast een zwangerschapstest in huis halen voor het geval dat… Tip: koop meteen meer dan 1 test. Je gaat waarschijnlijk vaker willen testen, OOK als de test een zwangerschap bevestigd.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.