Zwangerschap week 32

Week 32 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  

Zwangerschap
80%

Jouw zwangerschap in week 32

Je zult de komende weken zo’n halve kilo per week aankomen. De helft hiervan zal de baby per week aankomen. De baarmoeder is zo groot dat het tegen je borstbeen aankomt. Dit kan erg ongemakkelijk worden, zeker als je buik nog een tikje groter wordt. Als je vocht vasthoudt, wat helemaal niet ongewoon is vanaf deze tijd doe je er goed aan om voldoende rust te pakken. Bespreek het met je verloskundige als je vocht blijft vasthouden en/of het je verontrust. Belangrijk is je bloeddruk in de gaten te laten houden.

Jouw baby in week 32

Nu je baby steeds minder ruimte heeft om te bewegen vermaakt hij zich met vele andere dingen. Denk hierbij aan het knipperen met de ogen, rondkijken, dingen grijpen (zoals de navelstreng), plassen, luisteren en ademen oefenen. Dus voornamelijk alles waar hij de eerste drie maanden van zijn leven ook mee bezig is. Ondanks dat je baby weinig ruimte heeft om te bewegen kan hij zeer krachtig ‘slaan’ en schoppen. Dit kan soms als zeer onprettig ervaren worden, zeker als de klein ‘naar beneden’ schopt.

Je baby kan al flink wat haar op zijn bolletje hebben. Je baby zal nu zo’n 2 kilo wegen.

Handig in week 32 van de zwangerschap

Als je je bloeddruk wilt laten meten, kun je natuurlijk altijd even langs bij de verloskundige. Als je snel zelf wilt checken heb je daar ook bloeddrukmeters voor. Let wel, deze kunnen enigszins afwijken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top