Zwangerschap week 33

Week 33 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  

Zwangerschap
82.5%

Jouw zwangerschap in week 33

Heel veel vrouwen hebben tijdens hun zwangerschap het ‘probleem’ dat ze vaak ’s nachts eruit moeten om naar de wc te gaan. Heel vervelend, maar naast dat het logisch is in verband met hormonen of drukkende voetjes en handjes van de baby op de blaas is het ook nog eens een goede ‘oefening’ in het wakker worden en opstaan ’s nachts. Want je dacht toch niet dat je daar geen last meer van zou hebben als je eenmaal bevallen bent? Kijken naar het gezichtje van je drinkende baby is alleen een grote verbetering ten opzichte van het staren naar de wc-scheurkalender.

Jouw baby in week 33

Het begint ondertussen tijd te worden voor de kleine om ‘netjes’ met zijn hoofdje naar beneden te gaan liggen. Dit zullen ze rond deze tijd ook controleren. Is dit nog niet het geval dat wordt de kans steeds kleiner dat je kindje nog goed gaat liggen voor de geboorte. Je bent in zo’n geval niet de enige, zo’n 3,5% van de baby’s ligt voor de bevalling in een stuit. Bespreek je mogelijkheden met de verloskundige. 4 op de 5 vrouwen waarvan hun baby in een stuit ligt bevalt uiteindelijk door middel van een keizersnede.

Handig in week 33 van de zwangerschap

Heb je er al over na gedacht wat je aan doet bij de bevalling? Ja ook daar moet je keuzes in maken. Er bestaan zelfs echte ‘bevaljurkjes’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top