Zwangerschap week 36

Week 36 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

Jij

“Mijn buik ziet er heel anders uit!?” Dat kan kloppen, als je baby is ingedaald lijkt en voelt het meer als een ‘hangbuik’. Geen zorgen, je bent er bijna! Ben je zwanger van een tweeling? Dan zit het er echt bijna op, kans is groot dat je een dezer dagen gaat bevallen, succes!

Vanaf week 36 zul je elke week bij je verloskundige op controle gaan. Het is ook al handig om je ‘vluchtkoffer’ klaar te maken. Ook als je thuis wilt bevallen zeker doen, mocht je onverhoopt naar het ziekenhuis moeten hoeft je partner (die toch al altijd het verkeerde meeneemt) niet nog als een speer op zoek naar je spullen.

Babykamer klaar, alles in huis gehaald? Tijd om alles af te ronden, dan heb je de laatste weken wat rust. Nog niet alles binnen? Niet stressen, alles wat de kleine werkelijk nodig heeft is mama, melk, schone luier en een plekje om te slapen. Na de bevalling is er nog tijd zat om dingen in te slaan.

Baby

Veel is er niet te vertellen over je baby. Eigenlijk is de baby, net zoals jij, aan het wachten op HET grote moment. De baby zit momenteel nog onder huidsmeer wat hem beschermd tegen infecties. Huidsmeer is “dat witte spul” wat je vaak op een pasgeboren (nog een beetje) ziet. Hoe langer de kleine in je buik zit, hoe minder huidsmeer op de baby achterblijft bij de bevalling.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.