Zwangerschap week 37

Week 37 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  

Zwangerschap
92.5%

Jouw zwangerschap in week 37

Vanaf 37 weken mag je ‘gewoon’ thuis bevallen. Tussen nu en ongeveer 5 weken (in het ergste geval) zul je kennis gaan maken met de kleine in je buik, het begint echt spannend te worden. Probeer goed te eten en zoveel mogelijk rust te krijgen want met een beetje pech is dat er straks voor een hele lange tijd niet meer bij.

Krijg je opeens de neiging om alle kleertjes, hydrofielluiers en lakentjes weer te wassen? De kasten te boenen, de ramen te gaan lappen en de vloer te gaan schrobben? Dan heb je waarschijnlijk te maken met nesteldrang. Veel hoogzwangere vrouwen krijgen hiermee te maken. Je lijkt opeens weer energie voor 10 te hebben. Ga lekker schoonmaken, maar hou het wel een beetje rustig. Je BENT immers 37 weken zwanger en moet nog wat kracht over houden voor de bevalling!

Jouw baby in week 37

De kleine is toch ‘klaar’? Waarom komt ie nog niet dan?

Je baby mag dan wel compleet ontwikkeld zijn, als hij er nog niet uitkomt, is hij blijkbaar nog niet helemaal klaar ervoor en is hij nog in de beste plek waar hij kan zijn. De kleine houdt zich nu bezig met oefenen van zuigen, ademen, plassen en slapen. Oftewel druk met het voorbereiden op het leven buiten de buik van mama.

De botten van je kleine zijn nog zacht en buigzaam, handig voor bij de bevalling. Na de geboorte zullen de botten van je baby pas harder worden. Rond deze tijd is een baby gemiddeld zo’n 3 kilo, hoewel er ook zat baby’s zijn die geboren worden met een gewicht nog onder de 3 kilo. Over het algemeen genomen geen probleem, elk kind is immers anders.

Handig in week 37 van de zwangerschap

Kan jij niet wachten tot het kraambezoek straks de kleine komt bewonderen of stel je het liever wat uit? Alles kan, het is immers jouw kraamtijd! Om deze periode vast te leggen kun je een kraambezoek boek maken of kopen. Zo kan je na al deze drukte (lees: jaren!) eens teruglezen wie allemaal langs is gekomen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top