Zwangerschap week 39

Week 39 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  

Zwangerschap
97.5%

Jouw zwangerschap in week 39

Zit je je al helemaal blind te staren op je uitgerekende datum? Niet doen; slechts 5% van alle kindjes wordt echter daadwerkelijk op de uitgerekende dag geboren.

Voorweeën zijn een normaal verschijnsel rond deze tijd. Samentrekken van de baarmoeder kan duiden op het begin van de bevalling, trekt het echter na een paar uur weer weg dan heb je te maken met oefenweeën.

Jouw baby in week 39

De kleine is bijna 50 centimeter en 3300 gram (gemiddeld) en ‘ready to go’. Het gewicht kan bij de geboorte flink afwijken. Een geboortegewicht tussen de 2.500 gram en 4.200 gram wordt gezien als ‘gezond’.

Over hele korte tijd ga je je kindje leren kennen, de kleine kent jou echter al redelijk goed. Na de geboorte voelt de kleine instinctief dat jij zijn moeder bent en komt op je buik direct tot rust. In de maanden hiervoor heeft hij al kunnen wennen aan jou en je stem dus ook die is hem niet vreemd.

Handig in week 39 van de zwangerschap

Toch nog aan het twijfelen wat je aan doet tijdens de bevalling? En bevallingsjurkje is misschien wat voor je. Het is speciaal ontworpen voor de bevalling & kraamtijd. Het jurkje van stretch stof heeft drukknoopjes tot je navel en is makkelijk te openen. Zo kan je na de geboorte & in je kraamtijd je baby makkelijk op je buik te leggen voor huid-op-huidcontact.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top