Zwangerschap week 4

Week 4 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
10%

Dit is de week dat je ongesteldheid uitblijft, tijd om te testen! Het kan zijn dat er nog niet genoeg hormonen in je lichaam zitten, dus test je nu niet positief? Probeer het later deze week of volgende week nog eens.

Jouw zwangerschap in week 4

Vanaf het moment dat de kleine innestelt in de placenta begint je hart sneller te kloppen, dat kan zelfs oplopen tot 15 extra slagen per minuut. Tot het moment dat het volume van je bloed genoeg is voor al dat pompen zul je je constant zeer moe voelen, dit is heel normaal. Probeer er aan toe te geven als dat ook maar even kan. Veel van het bloed gaat rechtstreeks naar je borsten, dit is dan ook de reden dat je borsten extra gevoelig zijn. Je baarmoedermond wordt zachter en verandert van kleur, maar dit zul je minder snel zelf merken…

Jouw baby in week 4

De embryo is minuscuul klein, maar hard aan het werk om de placenta, navelstreng en alle basisfuncties van zijn lichaam te vormen. De embryo bestaat nu uit drie lagen, een van deze lagen zal zich vormen tot de ingewanden, de lever en longen. De tweede laag vormt zich tot het hart, de geslachtsdelen, de spieren, botten en nieren. De derde laag zal zich vormen tot het haar, de huid, de ogen en het zenuwstelsel van de baby. Je baby zal nu ter grote zijn van de punt aan het einde van deze zin.

Handig in week 4 van de zwangerschap

Nog geen zwangerschapstest in huis? Koop ze snel online! Dure business elke maand? Koop een goedkoop setje met meerdere voor de eerste tests. Is het raak? Gebruik dan een ‘fancy’ digitale voor de foto!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top