Zwangerschap week 7

Week 7 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

Zwangerschap week 7
Zwangerschap
17.5%

Veel vrouwen hebben inmiddels last gekregen van misselijkheid. Vaak hoor je dat dit voornamelijk in de ochtend is, maar die hoeft helemaal niet het geval te zijn. Vaak is het ook een gevoel van misselijkheid, de hele dag door. Dit hoeft niet altijd gepaard te gaan met overgeven. Hou vast aan de gedachte dat dit gevoel niet altijd zal blijven. Meestal (let wel: meestal!) gaat de misselijkheid vanzelf weer over naarmate je zwangerschap vordert. Meer weten over extreme misselijkheid? Dat lees je in dit artikel.

Jouw zwangerschap in week 7

Je behoort te eten voor twee, maar door de misselijkheid ben je al blij dat je wat vocht naar binnen kan krijgen. Maak je niet druk, dit heeft geen invloed op de ontwikkeling van de kleine. Later wordt dit weer ruimschoots gecompenseerd. Door het niet eten zul je jezelf echter niet best voelen. Probeer ‘s ochtends voor je opstaat iets kleins te eten. Hierdoor kan je je al wat beter gaan voelen.

Heb je nou heel erg last, met heel veel spugen? Dan is het wellicht verstandig om je dokter te raadplegen. Je moet namelijk opletten dat je niet uitdroogt. Probeer zover het kan, goed te blijven drinken! Ook al is dat niet prettig aangezien je misschien al 5x per nacht je bed uit moet om te plassen.

Jouw baby in week 7

De hersenen van je baby groeien hard, heel hard. Dit gaat in een tempo van wel 100 cellen per minuut. Het gezichtje van je baby begint steeds meer details te krijgen. Een mondje, tong, neus en oorgaten zijn al zichtbaar. Zowel armen als benen blijven gestaag doorgroeien. De navelstreng wordt zichtbaar.

Handig in week 7 van de zwangerschap

Wil je meer weten over die vervelende kwaaltjes die je nu hebt of misschien nog gaat krijgen? Of misschien wil je graag dat je partner er ook iets van begrijpt. Er zijn vele boeken waarin je alles kunt lezen over je zwangerschap.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.