Zwangerschap week 9

Week 9 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

Zwangerschap week 9
Zwangerschap
22.5%

Jouw zwangerschap in week 9

Zowel je borsten als je buik kunnen beginnen met opzwellen, voor beide geldt dat dit nog wel een poosje zo door zal gaan. Je broek zul je misschien al wat moeilijker dicht kunnen doen. Dit komt niet door het kleintje op zich, aangezien hij/ zij nu pas een paar gram weegt. Je verdikte buik komt voornamelijk door het vocht wat je lichaam vasthoudt.

Jouw baby in week 9

Je baby is deze week misschien te horen via een Doppler. Vrees niet als dat niet zo is, vaak duurt het nog wat langer. Het zou zo maar kunnen dat je baby net ergens verstopt zit waar de Doppler niet goed bij kan. In deze week begint je baby wat te bewegen, hoewel het nog onmogelijk is om te voelen. Bij je baby groeien nu tepels en haarzakjes. Het hoofdje is bijna zo groot als de helft van zijn lichaam en de staart is langzaam aan het verdwijnen. Tot deze tijd lijken alle baby’s nog hetzelfde, maar vanaf deze week beginnen de genitaliën zich te ontwikkelen. Je baby is nu ongeveer ter grote van een olijf.

Handig in week 9 van de zwangerschap

Bij de verloskundige hebben ze het hartje al kunnen horen misschien. Met deze apparatuur kun je het in de loop van de weken zelf in de gaten blijven houden.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.