Welke cadeaus zijn leuk voor kids per leeftijd

Altijd een moeilijk punt, wat koop je als cadeautje voor kleine kinderen. Zeker als je (nog) geen kinderen hebt erg lastig. Hier een overzicht van de leukste cadeaus voor iedere leeftijd.

Cadeau voor kind van 0-6 maanden

Voor kinderen van 0 tot 6 maanden is zacht en rustig speelgoed zeer geschikt. De eerste maandjes vermaakt een baby zich het beste met papa en mama. In de loop van de maanden gaat hij steeds meer ontdekken. Piep, kraak, knuffel- en kijk spelletjes zijn populair. De bewegingen van een baby zijn nog ongecontroleerd dus zorg dat het speelgoed voor de baby zacht en veilig is.

Cadeau voor kind van 6-12 maanden

Zo rond het half jaar wordt een baby een stuk beweeglijker. Misschien doet hij al pogingen tot staan of lopen voor de eerste verjaardag. Er is speelgoed wat een kindje helpt bij deze ontwikkeling. Boekjes zijn ook leuk om te kunnen omslaan en natuurlijk, met de doorkomende tandjes, is alles wat prettig in de mond ligt zeer gewild.

Cadeau voor kind van 1-2 jaar

Een mooi en duurzaam cadeau wat mensen graag voor de eerste verjaardag geven is Duplo. Of het nou voor jongens of meisjes is, elk kind kan zich vermaken met Duplo. Het is (praktisch) onbreekbaar, stimuleert de motoriek en kun je zelfs nog bewaren voor de kleinkinderen (ook al moet je daar nu nog lang niet aan denken!). Elk speelgoed wat de oog-hand coördinatie bevorderd is perfect om te geven op deze leeftijd. Naast de Duplo kun je ook denken aan een blokkendoos.

Cadeau voor kind van 2-3 jaar

Op de leeftijd van 2/3 begint een kind een enorme fantasie te ontwikkelen. Het liefste wat ze doen is papa en/ of mama nadoen. Een theeserviesje, keukentje, pop (baby) of dokterstas zijn perfecte cadeaus om een kind hierin te ondersteunen.

Heb je zelf een goede tip? Plaats het in een reactie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top