Wiegdekentjes bio katoen

Wiegdekentjes van biologisch katoen

Babydekentjes kan je kopen van wol, katoen of een synthetisch materiaal. Hoewel een natuurlijk materiaal als wol en katoen veiliger ‘voelt’ schijnt het volgens onderzoek van VeiligheidNL niet uit te maken van welke stof een dekentje is. Belangrijk is in de gaten te houden dat het bedje laag is opgemaakt, zodat de kleine er niet onder kan komen met het hoofdje. Daarnaast is het van belang de juiste warmte in combinatie met de omgevingstemperatuur aan te houden, dit i.v.m. warmtestuwing en mogelijke wiegendood. Een handig overzicht van gemiddelde T.O.G. waarden en het gebruik hiervan bij bepaalde temperaturen vind je hier.

Veel wiegdekentjes zijn gemaakt van katoen, een deel daarvan is ook nog eens gemaakt van biologisch katoen. Fijn voor de wereld en natuurlijk voor de baby; vrij van gifstoffen die veel gebruikt worden bij de teelt van standaard katoen. Een dekentje van eco katoen is allang niet meer zo ‘stoffig…’, maar gewoon super hip en mooi als elke andere.

Organic wiegdekentjes

Caro Caro

Een dekentje van geborsteld katoen, daardoor extra zacht. Aan 2 kanten te gebruiken, in grijs met wit zoals de afbeelding of wit met grijs. Het dekentje ‘Sprookje‘ is 75×100 centimeter en kost  39,95.

Fresk

Dit heerlijke zachte dekentje van Fresk ‘Swan Pale Peach‘ heeft 2 mooie zijden waarvan 1 kant met zwaantjes. Dit is een dun dekentje met een TOG waarde van 0,7. Fijn in de zomer of in combinatie met een ander dekentje. Dit wiegdekentje van 80x100cm koop je voor € 29,95.

Humm

Wiegdekentje Luna Love van Humm heeft een leuke poezenprint aan de buitenkant en een extra zachte teddy-katoenen binnenzijde. Het formaat is 80×70 cm en het dekentje kost € 64,95.

Imps & Elfs

Dekentjes met een mooie stevige structuur door de honingraad weving. Verkrijgbaar in 5 verschillende kleuren, maat 80×100 cm. De dekentjes zijn te koop voor € 19,99 bij Imps-elfs.com.

Klippan

Het Little Bear dekentje van Klippan is gemaakt van geborsteld katoen, daardoor dus extra zacht. De ene zijde is roze met witte afbeelding, de achterzijde is contrasterend. Het wiegdekentje van 70×90 centimeter koop je voor € 36,95.

Meyco

Dit whale wiegdekentje van Meyco heeft een TOG waarde van 1,2. Ze voelen aan als fleece door de speciale behandeling, maar zijn gewoon gemaakt van bio katoen. Het wiegdekentje van 75×100 centimeter koop je voor € 27,44.

Noppies

Dekentje Norcia is een dun wiegdekentje met een TOG-waarde van 0,62. Het is verkrijgbaar in de kleuren Old Pink, Dark Green en Dark Grey Melange. Het wiegdekentje van 75×100 centimeter koop je nu in de Sale bij Noppies.com voor € 34,99.

Wallaboo

Een klassiek gebreid dekentje met geribde boorden is dekentje Eden van Wallaboo. Het wiegdekentje is verkrijgbaar in 4 verschillende kleuren. Je koopt de dekentjes met formaat 70×90 centimeter voor 25 euro bij Wallaboo.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top