De leukste verschoonmanden + tips & info

Al een tijdje super trendy is de verschoonmand. Niet zo gek wat een verschoonmandje is naast een nuttige aanvulling, ook een super mooie decoratie op de babykamer.  Is zo’n verschoonmand wel handig en ligt dat wel lekker voor de kleine? Dit en meer lees je hier. Bovendien vind je hieronder de mooiste verschoonmanden van dit moment. 

Rose & Ollie verschoonmand XL + matrasje & 2 waterproof matrashoezen

Rose & Olie verschoonmand

Van Rose & Ollie is deze prachtige mooie mand. De verschoonmand gemaakt van zeegras heeft een uniek design voor een prachtige look in de babykamer. Naast het feit dat het super mooi is om te zien is de mand lekker groot en is bovendien voorzien van een dik matrasje en 2 extra waterdichte matrashoesjes. In tegenstelling tot de meeste van soortgelijke mandjes heeft deze de decoratieve handvatten aan de zijkanten.

Yunioo verschoningsmand van gevlochten katoen

Deze stijlvolle mand is gemaakt van een hoge kwaliteit gevlochten katoen. Het is flexibel en sterk, maar ook zachter dan manden van riet, zeegras of bamboe. Je kunt de mand zelfs opvouwen waardoor het makkelijk mee te nemen is. Zo heb je zelfs als je op pad bent een handige en schone plek om de kleine te verschonen. Het beste kun je deze verschoonmand reinigen met een doekje en wasmiddel. Mocht het toch nodig zijn is het mogelijk om het in een kussenhoes op een koud programma in de wasmachine te wassen; handig! De mand koop je inclusief matrasje en gratis waterdicht reismatje.

Naast jezelf een enorm plezier te doen met de aankoop van deze mooie mand steun je ook indirect 2 Nederlandse liefdadigheidsstichtingen. ICFON en Stichting Mamita Mia helpen de armste bevolking in Nepal en Ecuador.

Verschoonmand vs. aankleedkussen

Natuurlijk kun je een aankleedkussen ook voorzien van de mooiste hoezen, maar dezelfde uitstraling als van een ‘changing basket’ krijgt het niet. Ook is duidelijk dat je een mand niet vindt in dezelfde prijscategorie als een simpel aankleedkussen.  Hoewel je bij de budget variant van Kwantum al wat geld bespaard. Let op dat je daar nog wel een matrasje bij moet kopen.

Schoon houden

Eerlijk is eerlijk, een hoes en een plastic kussen zijn makkelijker schoon te maken bij rondvliegende poepspetters. Maar hoe vaak gebeurd dat werkelijk? Of heb ik altijd mazzel gehad? Zorg voor een hydrofieldoek voor over het kussen en hou de luier paraat om ongelukjes te voorkomen. Sommige mandjes worden geleverd met matras en waterdicht hoesje zoals de mand van Rose & Ollie hier beneden te zien.

Een verschoonmand van katoen mag vaak ook gewassen worden in de machine.  Een overweging als je moet kiezen tussen bijvoorbeeld zeegras of katoen.

Praktisch

Oordelen lopen nogal uiteen als je zo het internet doorzoekt. Zo zie je mensen die lovend zijn over het gebruik. Anderen hebben de mand na een week ingeruild voor een kussen; een heel persoonlijk iets dus. Gelukkig kun je de mand altijd ter decoratie laten staan of voor een ander doeleind gebruiken mocht het toch niet bevallen. Voor het comfort van je kindje moet je wel zorgen voor een lekker zacht matrasje erin. Vaak worden de manden al geleverd met een matras, maar niet altijd. Let hierop bij aanschaf.

Veiligheid

De zijkanten van een mand zijn over het algemeen iets hoger dan van een aankleedkussen. Daardoor is er minder kans dat de kleine er zomaar af/ uit rolt. Ondanks de opstaande randen is het echter niet veilig de kleine onbewaakt in de mand te laten liggen. Daarnaast is het niet de bedoeling om de kleine er in te laten slapen. Zorg altijd dat het op een vlakke ondergrond staat. De handvatten zien er heel leuk uit, maar haal eerst de kleine eruit voor je de mand verplaatst.

Duurzaamheid

Een verschoonmand is doorgaans gemaakt van een natuurlijk, duurzaam materiaal. Bovendien zul je de mand na gebruik om te verschonen niet zomaar in de vuilnisbak gooien in tegenstelling tot een verschoonkussen. Je kunt het namelijk nog gebruiken als bewaarmand of op een andere manier ter decoratie. Wel is het zo dat je de mand waarschijnlijk niet de hele luierperiode zal kunnen gebruiken. Als de kleine eruit is gegroeid zul je toch een kussen moeten gebruiken. Maar misschien heb je tegen die tijd al een reservekussen (voor beneden bijvoorbeeld) liggen.

Charley Fay verschoningsmand van zeegras

Deze grote verschoonmand is gemaakt van zeegras, een mooi natuurlijk materiaal. De mand is met 80 centimeter iets groter dan de standaard verschoonmanden. Zo kan je kindje tot zeker een jaar in het mandje. Het wordt geleverd met een dik matrasje zodat de kleine comfortabel ligt

Wanneer je het niet meer gebruikt om te verschonen kan het mandje een ander doel dienen. Zo kan het gebruikt worden als (mooie!) opbergmand voor kleine speelgoedjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top