Beste automatische flesvoeding makers van 2023 – Baby Brezza, Easybaby & MilQmaker

In het kader van niet noodzakelijk, maar wel ontzettend handig: een automatische babyfles-maker! Er zijn verschillende apparaten op de markt die de temperatuur van het water voor het flesje super makkelijk serveren, maar in dit artikel alleen de apparaten die zowel de temperatuur regelen als het toevoegen van de babymelkpoeder.

De producten die daar momenteel voor op de markt zijn, zijn de Baby Brezza Formula Pro Advanced, de INZINQ MilQMaker en de Easybaby Milk Maker. Hieronder vind je van deze producten de mogelijkheden, specificaties en de productvideo’s.

Welke flesvoeding maker is de beste keuze

1. Beste koop

4,5 / 5 van 40 reviews
4.5/5

2. Laagste prijs

Milqmaker

IZINQ MilQMaker

Bol.com - Superdeal 149 euro ( van €169.-)

4,4 / 5 van 7 reviews
4.4/5

3. Minder in prijs/kwaliteit

easybaby milkmaker

Easybaby Milk Maker

Bol.com - €217,95

3,8 / 5 van 26 reviews
3.8/5

Baby Brezza Formula Pro Advanced

Met een enkele druk op de knop maakt de Baby Brezza Formula Pro (ook wel bekend als de baby Senseo) de babyfles op kamertemperatuur klaar. De temperatuur is in te stellen op  30-40 graden. Het is voor elk soort fles en melkpoedersoort geschikt.

Het apparaat mengt de melk voorzichtig met de poeder waardoor geen luchtbellen ontstaan. Je kunt de Baby Brezza instellen op flessen van 30 tot 300 ml, ook kun je er alleen water uit halen.

Het heeft een mooi clean design, een helder digitaal display en duidelijke bedieningsknoppen. De melkpoeder zit in een luchtdichte poederopslag. De watercontainer verwijder je makkelijk om te vullen onder de kraan of te reinigen in de vaatwasser.

Enkele genoemde voordelen van de Baby Brezza:

Enkele genoemde nadelen van de Baby Brezza:

Easybaby Milk Maker

Met dit apparaat heb je binnen 8 seconden een flesje klaar. Ook te bedienen vanaf je telefoon. Dus lig je in bed en is het (bijna) tijd voor de fles? Bedien de Milk Maker met je smartphone en haal het flesje op! Je kunt instellen hoe warm en hoeveel je in het flesje wilt hebben. 

De Easybaby Milk Maker heeft een ingebouwde melkpoedermixer die dit op een dusdanig zorgvuldige wijze doet dat er geen belletjes en klontjes in komen. Minder kans dus op krampjes.

Het apparaat is te gebruiken met vrijwel elke babyfles en alle soorten baby melkpoeder.

Voordelen van de Easybaby Milk Maker:

Nadelen van de Easybaby Milk Maker:

Nieuw: de IZINQ MilQmaker

Eigenlijk is de MilQmaker zeer vergelijkbaar met de andere 2 automatische flesvoedingmakers. Met deze kun je ook praktisch elk soort fles en elk merk poedermelk gebruiken.

Hij lijkt qua design het meeste op de Baby Brezza. De MilQmaker is zeer compact en ook qua kleur zeer minimalistisch in het ontwerp.

Het is makkelijk te bedienen via het LCD-paneel op het apparaat. De fles is binnen enkele secondes klaar.

De MilQmaker is een stuk goedkoper dan de BabyBrezza en de variant van Easybaby. De MilQmaker is compleet veilig, BPA- vrij, TÜV en ook CE gecertificeerd volgens alle Europese standaarden.

MilQmaker genoemde voordelen van dit apparaat:

MilQmaker genoemde nadelen van dit apparaat:

Is een automatische flesvoedingmaker zijn geld waard?

Natuurlijk is het voor iedereen afwegen of deze apparaten de aanschafprijs waard zijn. Dit zal voor elk persoon verschillend zijn. Heb je een zeer ongeduldige baby en/ of ben je niet zo scherp in de nacht? Ja, ik denk aan mijzelf en mijn eigen kinderen…. Dan is een apparaat om melkflesjes te maken ideaal voor je. Ik zou het in ieder geval graag in huis gehad hebben in de tijd van de flesjes! Voor ouders met een tweeling lijkt mij dit product een lifesaver!

Kiezen voor de Babybrezza, MilQmaker of Easybaby?

Qua design geef ik persoonlijk de voorkeur aan de Baby Brezza, maar de smartphone functie van de Easybaby Milk Maker maakt hem op zijn minst gelijkwaardig.

Als je kijkt naar de recensies op Bol.com zie je dat de Baby Brezza in verhouding op meer positieve feedback kan rekenen dan de automatische flesvoedingmaker van Easybaby. Met 4,5 van de 5 sterren is de Brezza duidelijk winnaar van de Easybaby met 3,8 van de 5 (met best een aantal slechte recensies). De nieuwste MilQmaker is nog wat nieuwer en heeft wat minder recensies. Met slechts 6 beoordelingen heeft het wel een 4,3 van de 5 sterren. De meeste zijn echter positief en de gebruiker onderaan deze blog is ook tevreden over het apparaat. Ga je voor zekerheid dan is de Baby Brezza misschien de beste keuze. De MilQmaker is wel zo’n 100 euro goedkoper dus wellicht is het je de gok waard.

Belangrijk bij beide apparaten is om hem zeer regelmatig schoon te maken. Zo komt er geen melkpoeder vast te zitten en blijft de verhouding tussen melk en water correct. Het flesje blijft zo voldoende voedzaam voor de kleine.

Gratis voedingsschema downloaden

Met een flesvoedingmaker zal flesjes geven een stuk simpeler worden. De eerste weken (of eigenlijk maanden) met een pasgeboren baby blijven chaotisch en vaak stressvol.

Download hieronder de gratis voedingsschema printable om het jezelf misschien iets makkelijker (of in ieder geval overzichtelijker) te maken. Print het schema uit en hou gemakkelijk de voedingen bij. Het aantal voedingen, de tijd, de gedronken hoeveelheid en de luiers. Er is een versie met 2 schema’s per A4 en 1 met 4 schema’s. 

5 gedachten over “Beste automatische flesvoeding makers van 2023 – Baby Brezza, Easybaby & MilQmaker”

  1. Wij zijn erg blij met (het concept van) de melkmachine. Groot gemak, zal bij alle merken zo zijn, maar wij kozen specifiek voor de milqmaker door design en prijs. Zijn erg tevreden, scherpe prijs, mooi design en makkelijk in gebruik

  2. Wij zijn heel erg blij met de milQmaker, die staat (nog?) niet in dit lijstje. Bevalt ons heel erg goed. Wat ons overtuigde was dat deze erg goed getest is door een instituut. Dat geeft extra vertrouwen, het gaat toch om je kleintje!

  3. De tijd die het dagelijks schoonmaken vraagt overstijgt de totaaltijd van het per keer veilig en secuur met steeds vers water en poeder uit een goed gesloten bus.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: