Chinese geslachtskalender – ‘bereken’ het geslacht van je baby

Hoe werkt de Chinese geslachtskalender

De onderstaande Chinese geslachtskalender is gebaseerd op de Chinese (Lunar) kalender. Hierbij gebruik je dus niet je Gregoriaanse leeftijd of conceptiemaand, maar de Chinese. Hoe je dit precies berekent, daarover zijn de meningen verdeeld. In China gaat men ervan uit dat de leeftijd begint te tellen vanaf het moment van conceptie, dus wanneer je nog in de buik zit.

In het algemeen kun je zeggen dat je 9 maanden bij je huidige leeftijd moet optellen om je Chinese leeftijd te berekenen. Echter, ook deze benadering is niet volledig accuraat. Hoewel je deze methode kunt gebruiken, kan de calculator soms een andere leeftijd aangeven. Om je Chinese leeftijd te berekenen, of om deze voor een bepaald moment in het verleden of de toekomst te bepalen, kun je de volgende calculator gebruiken: bereken je Chinese leeftijd.

Ook voor de conceptiemaand moet je uitgaan van de Chinese maand. Het is het gemakkelijkst om hiervoor de bovengenoemde website te gebruiken om de Gregoriaanse conceptiemaand om te rekenen naar de Chinese maand. Gebruik deze omrekencalculator: Chinese conceptiemaand.

Makkelijk, toch? Nee, niet echt… maar volgens ons is dit de juiste manier om het te berekenen. Uiteindelijk, als je alle verschillende kalenders en methoden doorloopt, kom je vast wel een keer uit op het geslacht dat je wilt, zult krijgen of al hebt.

Chinese geslachtskalender

Babyshower gratis printable

Hou je het geslacht nog even geheim?  Leuk om te laten voorspellen op je babyshower met onderstaande (gratis) printable!

2 gedachten over “Chinese geslachtskalender – ‘bereken’ het geslacht van je baby”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven