Cheeky wipes inhoud pakket

Cheeky Wipes, onze ervaring

Gedurende mijn zwangerschap heb ik erg getwijfeld over het gebruik van wasbare billendoekjes. De eerste 2 kids hebben het op zich prima ‘gedaan’ op wegwerpdoekjes. Vanwege de grote waslijst aan (doorgaans ongezonde) chemische toevoegingen in de doekjes ben ik toch wat verder gaan kijken. Zo kwam ik op de Cheeky Wipes. Eerlijk is eerlijk, ze stonden klaar, maar ik was nog niet overtuigd van het geheel.

Eerste weken overgeslagen

De eerste weken bleef de doos dan ook onaangeroerd. Ik had allereerst geen zin om de kraamhulp ermee ‘op te zadelen’. Daarnaast gingen de eerste weken ook een beetje als een waas aan me voorbij… Uiteindelijk na een aantal weken de Cheeky Wipes toch maar klaar gemaakt voor gebruik en echt, dat hadden we veel eerder moeten doen!

Gebruik

Want hoewel ik nooit echt problemen heb gehad met wegwerp billendoekjes, de wasbare doekjes zijn werkelijk een verademing. Allereerst ruiken ze heerlijk. Bij gebruik van de oliën, wij hebben dus Tea Tree & Citroen en lavendel & Kamille, is het een feestje om zowel de schone doekjesdoos als de vieze doekjesdoos te openen. Ja echt!

cheeky wipes olie

De doekjes werken ook heel fijn. Het is echt schoonmaken in plaats van uitvegen. Als je heel goed je best doet (en er is niet een ernstig ontplofte luier) dan red je het met 1 doekje, of anders 2. Het maakt ook niet uit, want je hoeft er niet op te bezuinigen.

Is de stapel (bijna) op dan gaan ze in de wasmachine en zijn ze een tijdje later alweer schoon. Het vergt dus wel een klein beetje organisatie, maar eigenlijk zitten we nooit zonder. Voor de zekerheid hebben we een pak wegwerpdoekjes liggen, maar eigenlijk hebben we die nooit nodig.

Cheeky Wipes wassen en drogen 

Ik was de doekjes zoveel mogelijk tegelijk op 60 graden. Uit ervaring weet ik dat ze ook op 40 graden schoon worden. Meestal doe ik de doekjes apart met een enkele handdoek erbij. De wasmachine verkort de wastijd bij minder gewicht, wat het geheel dus wat vlotter, milieuvriendelijker en goedkoper maakt. Voor de hygiene is het ook goed om de wasmachine af en toe op 60 graden te laten draaien. Dat doe ik anders eigenlijk nooit.

Als de was klaar is gaat meestal een groot deel direct weer terug de schone doekjesdoos in. Een ander deel kan in de wasdroger of gewoon aan de lijn. Zo hoef je ze niet heel snel op te maken en heb je nog een voorraadje. 

Wasbare doekjes en ‘gewone’ luiers

Vaak zie je de combinatie van wasbaar met wasbaar. Dus wasbare doekjes met wasbare luiers. Wel zo handig, want dan kan alles bij elkaar in de wasmachine. Toch heb ik ervoor gekozen om alleen de doekjes wasbaar te doen.  Als we plannen voor nog een kindje hadden gehad, had ik wel overwogen wasbare luiers te gebruiken. Ik ben nu blij met de combinatie wegwerp met wasbaar. Zo ben ik toch nog een beetje groen bezig, maar wordt het me niet te ingewikkeld.

Al met al heel blij met de wasbare billendoekjes, ik zou niet anders meer willen en kan het iedereen aanraden! Nooit rode billen, veel fijner dan gewone doekjes, milieuvriendelijker, goedkoper en heerlijk fris!

Cheeky Wipes Maxi Kit

Ik kocht de Cheeky Wipes bij Blabloom.com. Ik heb de Maxi Kit met katoenen doekjes.  Deze katoenen doekjes werken voor ons prima. Worden iets kleiner in de was en/of droger maar nog prima van formaat. De transportzakjes voor onderweg hebben we nog niet gebruikt. We kiezen ervoor om onderweg wegwerpdoekjes te gebruiken. 

Deze box kost net iets minder dan 50 euro. Een investering die je er dubbel en dwars uithaalt. Niet alleen qua gemak, maar ook wat betreft uiteindelijke kosten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top