Lengte & gewicht baby in de buik

Hoeveel groeit de baby (foetus)  in de buik in lengte en gewicht? Groei is natuurlijk per kind heel verschillend en moeilijk te berekenen. Een gemiddelde groei van een baby in de baarmoeder is ongeveer zoals vermeld op onderstaand overzicht.

Infographic baby in de buik

Tijdens de zwangerschap varieert de lengte en het gewicht van een baby in de baarmoeder. Dit is per persoon en baby verschillend.  Hieronder zijn enkele algemene feiten.

Lengte: In de eerste trimester groeit de baby van een bevruchte eicel tot ongeveer 7 à 8 centimeter aan het einde van het trimester. In het tweede trimester neemt de groei toe, en aan het einde van deze periode is de baby meestal tussen de 25 en 35 centimeter lang. Tijdens het derde trimester kan de lengte van de baby verdubbelen en uiteindelijk ergens tussen de 45 en 55 centimeter liggen bij de geboorte.

Gewicht: In het eerste trimester is de baby erg klein en weegt slechts enkele grammen. Tegen het einde van het tweede trimester weegt de baby meestal ergens tussen de 500 gram en 1 kilogram. In het derde trimester neemt het gewicht snel toe. Bij de geboorte weegt een gemiddelde baby ergens tussen de 2,5 en 4,5 kilogram.

Het is belangrijk op te merken dat deze cijfers slechts algemene richtlijnen zijn. Elke baby groeit op zijn eigen tempo, en variaties zijn normaal. Medische professionals volgen de groei van de baby tijdens prenatale controles om ervoor te zorgen dat de ontwikkeling normaal verloopt.

Wil je de hartslag van je baby zelf horen? Dat kan makkelijk met deze Angelsounds Doppler van Luvion.

4 gedachten over “Lengte & gewicht baby in de buik”

  1. Ben 32 weeken zwanger mijn baby weegt 2350 kilo maak mij ook zorgen hat gister en afspraak bij de verloskundige en die zij dat mijn baby over de gewicht is gegaan hij is dik dus ze gaan kijken na en maand of het erger word dan moet ik vroeg bevallen als ik dat wil voor de rest is de baby gezond

  2. Why not? 1700 gram hoort volgens tabel bij 32 weken gemiddeld. Maar dat is een ‘gemiddelde’. Bij mijn baby van 33w zien we een gewicht dat bij 37w hoort. En dat is niet zo gek bij twee personen van +1,9m lengte.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar boven