Zwangerschap week 38

Week 38 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

  

Zwangerschap
95%

Jouw zwangerschap in week 38

Aan het aftellen? Het duurt nu echt niet lang meer. De meeste baby’s worden geboren tussen week 38 en 42. Staat je vluchtkoffer al klaar? Nu is wel de hoogste tijd om dat in orde te maken. Ook dingen voor de kraamweek zijn al handig om klaar te hebben. Sla de beschuit met muisjes in, maak alvast traktaties voor je oudere kindje(s) om uit te delen… dat soort dingen. Wat ook handig is; maak alvast wat maaltijden die je kunt invriezen. Daar ga je na de bevalling veel profijt van hebben!

Als je een geplande keizersnede krijgt zal dat waarschijnlijk in deze week of aan het begin van volgende week plaatsvinden.

Jouw baby in week 38

De baby zal de komende weken niet of nauwelijks aankomen. Hooguit een aantal (20-30) gram wat prima als buffer na de bevalling ‘gebruikt’ kan worden. Baby’s vallen na de bevalling namelijk eerst wat af omdat ze moeten wennen aan de buitenwereld en de andere manier van/ soort eten. Als het gewicht niet meer dan 10% afneemt is er niks aan de hand. Geen zorgen, dit houdt de verloskundige/ verpleegkundige allemaal zorgvuldig in de gaten.

Handig in week 38 van de zwangerschap

Zoals gezegd; maak alvast wat maaltijden klaar. Daar ga je na de bevalling namelijk weinig zin en tijd voor hebben. Meal preppen dus! Sla wat bakken in om dit geordend te doen. In dit artikel van ‘Uit Paulines Keuken’ leer je meer over meal preppen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top