Foto op aluminium

Door mijn positieve ervaring met Fotoophout.nl hoef ik tegenwoordig niet lang meer na te denken waar ik een mooie nieuwe wandbekleding kan laten maken. Deze keer zocht ik een bijzondere manier om de pas ontvangen schoolfoto van mijn dochter & zoon samen als cadeau voor de verjaardag van oma aan te bieden.

Een foto op aluminium

Via FotoOpHout.nl kwam ik bij FotoOpAluminium.nl, een zusterbedrijf. Ook hier bieden ze een bijzonder en nieuw soort product, dat echt weer even anders dan anders is. Ik was enorm benieuwd naar dit fotoproduct.

Zoals gezegd had ik een mooie portretfoto ontvangen, die natuurlijk ook bij oma aan de muur hoort. Omdat een groot deel van de foto natuurlijk ‘gezicht’ is durfde ik het geborstelde aluminium niet helemaal aan. Dus koos ik voor de versie met witte achtergrond zodat de hoofden het puurste eruit zouden zien.

Net zoals bij de foto op hout werk je hier weer met een makkelijk systeem waarbij je simpel de foto upload om vervolgens het formaat te kiezen en de juiste uitsnede te selecteren. Verdere keuzes zijn geborsteld aluminium of wit, gebruik voor binnen of buiten en kleur – sepia of zwart/wit. Je kunt kosteloos gebruik maken van de opties rode ogen en datum verwijderen.

Je betaald 3,95 voor het ophangsysteem, dit is wel aan te raden als het echt aan de muur moet hangen aangezien je niet zomaar iets in het aluminium kan boren. Wil je het ergens op zetten (met een randje, anders blijft het niet staan) dan is dit systeem natuurlijk niet nodig. Ik koos uiteindelijk voor de liggende, 40×30 centimeter, full colour versie op wit aluminium voor binnen met ophangsysteem.

Schoolfoto van de kinderen op aluminium

De foto op aluminium kwam vlot binnen, verpakt in karton- stevig ‘verankert’ in een soort frame van kartonnen blokjes en met zacht plastic als extra bescherming. Het resultaat mag gezien worden, de kleuren op de foto komen prachtig uit op de gladde, dunne plaat. Van dichtbij is het wat korrelig (dit kan best te maken hebben met het feit dat ik de schoolfoto heb gescand en niet ook nog eens extra geld voor de digitale bestanden wilde betalen <- stom), maar als je het geheel bekijkt is het zeker niet hinderlijk.

Mening over het eindresultaat

Als ik het vergelijk met de foto op hout vind ik deze wandbekleding net iets minder speciaal. De foto is ‘gewoon’ groot op een plaat gedrukt waar ik eigenlijk niet zoveel meerwaarde in zie. Ik denk dat je het echte speciale effect wel krijgt als je kiest voor je foto op een geborstelde onderlaag, ik zou achteraf altijd voor deze optie kiezen. Als je van minder kolossale dingen aan de muur houdt, zoals de best wel ‘diepe’ foto op hout of zelfs canvas doek dan is een aluminium foto in beide versies een aanrader. De plaat aluminium is erg dun, dus ook plat op de muur te bevestigen.

Hoewel ik erg tevreden ben met de foto op aluminium zou ik volgende keer wel kiezen voor de geborstelde versie. Dit geeft denk ik iets meer weer hoe bijzonder het product is/kan zijn.

fotoaluminium1

fotoaluminium4
fotoaluminium3
fotoaluminium5

1 reactie op “Foto op aluminium”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top