foto op forex review

Foto op forex review

Met 2 kinderen + 2 honden (en wel meer dieren, maar die nemen in verhouding minimale ruimte in) in een niet al te groot huis kun je wel zeggen dat ik chronisch ruimtegebrek heb. Omdat de kinderen het Ikea speelkeukentje slechts zelden meer aanraken heb ik het verplaatst naar een iets minder prominente plek. Wat overbleef was een grote, witte muur – geen gezicht in het verder volgestouwd huis. Tijd om een plek te creëren voor de mooie fotoproducten die we inmiddels rijk zijn. De prachtige foto op hout met afbeelding van baby Sophie kreeg een plek en ook een foto op canvas van Thom en Sophie samen past er mooi bij. Plek over voor nog een mooie foto, dus ik ging weer eens aan de slag.

Omdat ik het mooi vind om verschillende soorten materialen te mixen, koos ik ditmaal weer voor een ander fotoproduct. Een foto op Forex om precies te zijn. Een wat? Ja, ik had zelf geen idee wat dat was… Aangezien ik super tevreden was met de foto op hout en de foto op aluminium bestelde ik de foto op Forex weer bij hetzelfde bedrijf.

Wat is een foto op Forex

Forex is een materiaal wat je misschien het beste kan vergelijken met foam. Het is wit van kleur en heel licht in gewicht. In het geval van forex is het een strakke plaat met een harde en gladde toplaag. Dit materiaal is dus perfect om haarscherp foto’s op af te drukken. Een foto op forex is natuurlijk ideaal voor op een niet al te stevige muur, het weegt niet veel en zou (in principe, kijk me er niet op aan als dat niet gaat) op een flinke spijker wel blijven hangen.

forex
Tja waar kijk je naar… de achterkant van de foto op Forex. Dit is dus forex 😉

Hoe ging het bestelproces

Het systeem van het bestellen van een foto op Forex is hetzelfde, dus net zo simpel, als bij een foto op hout of een foto op aluminium. Je selecteert je foto, kiest het gewenste formaat en maakt de juiste uitsnede door het selectieschermpje te verplaatsen. Na de selectie heb je nog keuze uit enkele extra opties zoals het verwijderen van rode ogen en datum (gratis) en een ophangsysteem (€ 3,47). Naast de standaard kleuren kun je nog kiezen om je product in sepia of zwart/wit af te drukken.

Mijn foto is speciaal gemaakt om de prachtige kleuren van de heide over te laten komen dus liet ik het uiteraard in kleur afdrukken. Ik koos voor een 40 x 30 cm formaat, perfect voor op het muurtje. Waar ik eerder al mijn liefdes Sophie en Thom heb vereeuwigd werd het nu tijd om al mijn ‘baby’s’  op de foto te zetten. Mijn lieve kinderen en hondenkindjes Majka en Steinsson. Deze foto geeft perfect weer hoeveel liefde ze voor elkaar hebben en ook aan elkaar geven. ♥

De foto op forex heb ik op vrijdag besteld en kwam de volgende woensdag binnen via GLS. Prima volgens afspraak en ook het pakket was in uitstekende staat.

fotoforex3 (Custom)
In de verpakking

Het eindresultaat

Ik ben heel blij met de foto op forex. De kleuren komen echt prachtig over op de forex plaat en ook de scherpte vind ik heel netjes. Nu ben ik ook niet iemand die op enkele centimeters ervan gaat staan en erg kritisch elk puntje gaat bekijken. Deze foto op forex staat super tussen de andere fotoproducten en zoals ik had gehoopt staan de verschillende materialen inderdaad heel bijzonder bij elkaar.

fotoforex8 (Custom)
Uit de verpakking

Het ophangsysteem bestaat uit een een geribbeld haakje en 2 schroefjes, mocht je nog zoiets hebben liggen dan kun je het natuurlijk ook zelf fabriceren. Dit systeempje schroeft in ieder geval heel makkelijk in de forexplaat (zelfs voor mij) en is dus ideaal. Na wat passen en meten, mijn timmermans oog wordt steeds beter, hangt het nu prachtig bij de andere ‘kunstwerken’.

Grote kans dat dit nog niet het laatste fotoproduct is wat de wand gaat sieren, er is immers nog plek over!

fotoforex2 (Custom)
Het ophangsysteem(pje)
fotoforex5 (Custom)
Zo oogt het tegen de muur
fotoforex6 (Custom)
Het materiaal en dikteverschil
fotoforex7 (Custom)
Het plaatje
fotoforex9 (Custom)
Het totaalplaatje (met nog ruimte voor meer…)

 

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.