Krijg ik een kindgebonden budget

Vanaf 2009 is de kindertoeslag veranderd in een kindgebonden budget. Een kindgebonden budget is net zoals de kinderbijslag een bijdrage in de kosten voor kinderen tot 18 jaar.

Krijgt iedereen een kindgebonden budget?

Nee, niet iedereen krijgt een kindgebonden budget. In tegenstelling tot de kinderbijslag, waar wel iedereen recht op heeft, is er bij een kindgebonden budget een inkomensgrens.  *

Hoe vraag ik een kindgebonden budget aan?

Meestal krijg je binnen 8 weken na de aanvraag van kinderbijslag vanzelf bericht dat je recht hebt op een kindgebonden budget. Denk je recht te hebben, maar krijg je het nog niet? Dan kun je zelf het kindgebonden budget aanvragen.

Hoeveel kindgebonden budget krijg ik?

Vanaf 2013 krijgen mensen met een laag inkomen 75 euro meer voor het 2e kind. Men kan tot max. €1553.- per jaar kindgebonden budget ontvangen. Hoe hoger het bruto inkomen hoe minder kindgebonden budget overblijft. Het kindgebonden budget wordt geleidelijk afgebouwd naar 0 euro.

Om te bereken hoeveel kindgebonden budget je kan krijgen ga je hier naartoe: http://www.toeslagen.nl/reken/toeslagen/

Wanneer krijg ik het kindgebonden budget gestort?

– Jaarlijkse toeslag < 24 euro, bedragen tot 24 euro worden niet uitbetaald

– Jaarlijkse toeslag tussen 24 en 60 euro, dit bedrag wordt eenmalig per jaar overgemaakt.

– Jaarlijke toeslag > 60 euro, de eerste werkdag na de 19e van elke maand wordt een bedrag overgemaakt. Deze bijdrage is bedoeld voor de komende maand en niet zoals bij de kinderbijslag achteraf.

* Voor specifiekere informatie ga je naar de website van de belastingdienst.

Reageer

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.