Soorten Pampers

Premium Protection, Baby Dry, Pure Protection, Active Fit en Baby Dry- & Premium Protection Pants. Allemaal verschillende soorten Pampers. Maar wat is het verschil?! Lees het hieronder.

Pampers Premium Protection

Waar je eerder Pampers New Baby het beste kon gebruiken voor je pasgeboren baby, heb je nu Pampers Premium Protection. Deze luiers hebben een plasindicator tot maat 4. Dat is vooral in het begin handig wanneer baby’s nog kleine plasjes doen. De gele strip kleurt blauw wanneer er plas in de luier komt. Ook zijn ze tot en met maat 2 voorzien van een navel-uitsparing

De speciale gaatjesstructuur van de bovenlaag van de luier houdt urine en zachte ontlasting zoveel mogelijk weg van de billen van de kleine. Soms gaat dat laagje echter aan de billetje plakken, wat bij luieruitslag niet fijn is!  De luiers zijn zeer ademend, dit kun je soms merken na de nacht. Het rompertje kan dan een beetje vochtig aanvoelen. Als je dit niet fijn vind dan kun je beter Baby Dry voor de nacht gebruiken.

Pampers Baby-Dry

Maar wat is dan het verschil tussen Baby Dry en Premium Protection luiers? In verhouding zijn de Baby-dry luiers iets goedkoper, maar eigenlijk niet noemenswaardig. De luiers hebben geen urine-indicator en zijn iets minder ademend. Voor de nacht wellicht prettiger omdat bij de Premium luiers de kleertjes soms wat vochtig kunnen aanvoelen. 

Heeft je baby snel last van luieruitslag? Dan zijn de Premium Protection luiers misschien een beter idee aangezien die een meer ademende buitenlaag hebben.

Pampers Pure Protection

De Pure Protection luiers zijn gemaakt van hoogwaardig, verantwoordelijk geteeld katoen en zachte plantaardige materialen. Daarnaast worden ze met 100% duurzame energie geproduceerd en beland er geen productieafval op de stort.

De luiers hebben een urine-indicator en verschillende leuke motiefjes. De Pure Protection luiers voelen wel wat stugger dan de meeste andere Pampers. Ikzelf vond ze daardoor wat minder prettig, maar de algemene ervaring van veel mensen is positief. Het is een kwestie van zelf uitproberen.

Pampers Premium Protection Nappy Pants

Uitermate geschikt voor de bewegelijke baby/ peuter

De zachtste luierbroekjes die je makkelijk aan en uit kan doen zonder een gevecht op het aankleedkussen.

Kunnen de kleine tot 12 uur lang droog houden door middel van de ‘micro pearls’.

Pampers Baby Dry Pants

Draaien, huilen, gillen, brullen … je kleine wil absoluut niet meer op het verschoningskussen liggen. Wanneer ze kunnen staan/lopen zijn de luierbroekjes een uitkomst. Dat scheelt weer een driftaanval of wat per dag.

Pampers aanbiedingen? Je vindt gemakkelijk de goedkoopste luiers via dit overzicht. Selecteer op soort of maat en ga naar de goedkoopste aanbieder.

Aangeboden door: Luieraanbiedingen.nl

Wanneer naar de volgende luiermaat

Zoals te zien bij de luiers staat er een gewicht aangegeven bij de maten. Dit is een goed uitgangspunt. Maar de maten overlappen elkaar een beetje, hoe werkt dat dan?

Het kan zijn dat je kindje al sneller een andere luier nodig heeft. Bijvoorbeeld als hij/ zij al flinke flessen drinkt en dus ook meer plast. Als je merkt dat de luier wel erg (gevaarlijk!) vol begint te raken kun je alvast een andere maar proberen. Vooral ’s nachts is het soms handig om een grotere maat aan te doen. Wel passend bij het gewicht, je wilt niet dat alles niet netjes aansluit natuurlijk.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top