Zwangerschap week 15

Week 15 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
37.5%

Jouw zwangerschap in week 15

Nu de eerste kwaaltjes (grotendeels) weg zijn kunnen andere problemen weer de kop op steken.

Zo kan het slapen je al wat moeilijker afgaan. Niet alleen van het vele plassen, maar ook als je eerder altijd sliep op je buik. Dit wordt langzaam maar zeker moeilijker en, laten we wel wezen, een beetje eng om bovenop je kindje te liggen. Je zult dus moeten leren op je zij te slapen en misschien later wel alleen op je rug. Een voedingskussen kan prettig zijn om je been en/ of buik op te laten rusten.

Ook kan je het wat warmer hebben dan normaal, dit is niet gek aangezien je lichaam gemiddeld een halve graad warmer is gedurende de zwangerschap. Dit komt omdat je lichaam het vruchtwater op een gelijkmatige, warme temperatuur moet houden.

Jouw baby in week 15

Het zou zo maar kunnen zijn dat het gevoel in je buik deze week niet komt van een overdaad aan gas of anderszins rommelde darmen. Het zou echt je kindje kunnen zijn die je nu voelt rondzwemmen. Maak je geen zorgen als dit nog niet het geval is, vaker voel je dit pas wat later en er zijn zat vrouwen die pas rond week 20 de kleine in hun buik voelen.

Een nekje is gevormd en het hoofdje zit niet meer direct op de schouders. Kleine haartjes beginnen te groeien over het hele lichaam en de wenkbrauwen en wimpers in het bijzonder. Hoewel de oogleden nog dicht zijn, kan de baby het verschil tussen licht en donker al waarnemen.

Drinken van het vruchtwater zal nog vaak leiden tot de hik. Dit merk je aan een gelijkmatige *boink-boink* in je buik. De kleine is nu lekker aan het groeien, zorg voor veel gezonde en voedzame maaltijden om de groei te ondersteunen.

Handig in week 15 van de zwangerschap

Het kan fijn zijn een kussen onder je been te leggen bij het slapen. Een voedingskussen heeft een fijn formaat om je been op en je lichaam tegenaan te leggen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top