Zwangerschap week 17

Week 17 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
42.5%

Jouw zwangerschap in week 17

Ook al heb je je baby misschien nog niet gevoeld, waarschijnlijk merk je al aan een hoop andere dingen dat je zwanger bent. Door het groeien van je baarmoeder voel je allerlei pijntjes in je lichaam, dit is heel normaal.

Hoe het voelt als de baby schopt is moeilijk uit te leggen. Het wordt wel eens omschreven als ‘vlinders’ in de buik of iets wat over je buik heen ‘krabt’. Maar uiteindelijk is het gewoon een gevoel waarvan je weet dat het je baby is.

Je zult ondertussen wel een aantal kilo’s zijn aangekomen. Gelukkig is dat als je zwanger bent helemaal geen probleem. Kom je veel aan, maar eet je gewoon gezond? Maak je geen zorgen, je lichaam regelt dit allemaal voor zichzelf. Eet gewoon gezond en niet te veel snacks (maar stiekem wel wat hoor, je bent immers zwanger ;)) Eet niet voor twee, een zwanger persoon heeft slechts 300 calorieën per dag extra nodig. Ja, dat is ongeveer een Mars, maar misschien kun je beter wat groente, fruit of brood meer nemen.

Jouw baby in week 17

Niet alleen jij bent in gewicht aan het groeien, de kleine spruit is dat ook aan het doen. In de volgende maand zal hij ongeveer 6 keer zo zwaar worden. Hij slaat vet op zodat hij lekker warm blijft als hij over een aantal maanden in de buitenwereld terecht komt.

Nagels van tenen en vingers zijn al goed aan het groeien. De kleine is nu ter grootte van een flinke aardappel.

Handig in week 17 van de zwangerschap

Zijn  jullie al druk met babynamen verzinnen? Het hele internet staat vol met lijstjes. Toch liever rustig op de bank bladeren? Deze boeken met babynamen zijn wellicht handig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top