Zwangerschap week 19

Week 19 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
47.5%

Jouw zwangerschap in week 19

Bijna halverwege, ben je al begonnen met het kamertje of kleertjes kopen voor je kleine? Het zou inmiddels al kunnen zijn dat je weet of het roze of blauwe kleertjes gaan worden…of allebei! Bedenk dat sommige kamertjes of andere grote artikelen een flinke levertijd hebben dus probeer niet enkele weken voor tijd hier pas mee bezig te gaan.

Je kan last krijgen van maagzuur, heel vervelend en meestal wordt het naarmate de zwangerschap vordert steeds erger. De baarmoeder druk immers meer en meer op je maag waardoor de maaginhoud ook naar boven wordt geduwd. Probeer niet teveel tegelijk te eten, maar vaker in kleinere porties, drink minder koffie, zoek uit welke middelen tegen maagzuur je in de zwangerschap mag gebruiken en doe rustig aan met citrusvruchten(sappen). Bij sommige mensen schijnt een beetje cola (suiker) wel eens te helpen. Leg wat onder je kussen zodat je met je hoofd wat meer omhoog ligt.

Jouw baby in week 19

Vernix en lanugo begint te vormen op de huid van je baby. Wat?! Vernix is het witte laagje wat de babyhuid beschermt in de baarmoeder. Aan het einde van de zwangerschap verdwijnt dit langzaam. Hoe langer je overtijd bent (laten we hopen van niet!) hoe minder van deze witte substantie nog op de kleine te vinden is. Lanugo is een soort vacht op de huid van je baby met als functie de huid op temperatuur te houden. Ook dit verdwijnt aan het einde van je zwangerschap. De nieren van je baby functioneren en binnenkort gaat de kleine lekker plassen in het vruchtwater.

Handig in week 19 van de zwangerschap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top