Zwangerschap week 22

Week 22 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
55%

Jouw zwangerschap in week 22

Je bloedvolume is toegenomen en de meeste vrouwen zijn al een aantal kilootjes (5 a 7?) aangekomen. Je zult vanaf nu elke week ongeveer geleidelijk gewicht aankomen. Zo’n kwart kilo (250 gram) per week. Een toename aan vaginale afscheiding is rond dit tijdstip in de zwangerschap een normaal verschijnsel. Let ook op tekenen van een schimmelinfectie, hier kun je tijdens de zwangerschap veel sneller last van krijgen. Let goed op wat je eet want constipatie is ook een van de ‘leuke’ verschijnselen waar je last van kunt krijgen.

Jouw baby in week 22

Je baby heeft zijn handen ontdekt. Hij is nu in staat aan zijn gezichtje te voelen en te trekken aan de navelstreng. De hersenen van je kleintje groeien als kool, dit zal nog zo door blijven gaan tot in het vijfde levensjaar. De kleine kon al drinken van het vruchtwater, maar nu ook de smaakpapillen ontwikkelen kan hij verschillende smaken onderscheiden in het vruchtwater wat hij drinkt.

Handig in week 22 van de zwangerschap

Langzaamaan kun je de komende weken de babyuitzet bij elkaar gaan kopen (als je dat nog niet gedaan hebt ;)). Voor het wiegje heb je allerlei dingen nodig. Hier lees je alvast hoe je het bedje van de kleine laag opmaakt. Gebruik een veilig dekentje van katoen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top