Zwangerschap week 24

Week 24 van je zwangerschap, wat gebeurt er nu

   
Zwangerschap
60%

Jouw zwangerschap in week 24

Het zou goed kunnen dat je inmiddels al last heb gekregen van striae, ook wel striemen genoemd. Deze striemen ontstaan door het scheuren van bindweefsel onder de huid. Dit kun je krijgen je als je huid in een korte tijd (te)veel oprekt. Dit is tijdens de zwangerschap dus het geval bij buik en borsten. Veel gestelde vraag is, wat kan ik hier aan doen? Helaas is het antwoord, praktisch niets. ‘Voorkomen’ is in ieder geval beter dan genezen dus begin vroegtijdig met smeren, vette olie of crèmes zijn hierbij het beste. Ook vitamine E crème wordt door veel vrouwen aangeraden. Draag een BH om striemen op je borsten te helpen tegengaan. Je kunt echter smeren wat je wilt, maar geheel voorkomen van striae kun je hierdoor niet. De ene vrouw heeft hier wel veel last van en de anderen niet, het ligt voornamelijk aan genetische aanleg. Enige troost is dat ze uiteindelijk minder in het oog springen als ze nu doen. De rood paarse strepen zullen uiteindelijk minder opvallende zilver/wit-kleurige strepen worden.

Een andere ‘leuke’ bijkomstigheid is ongewenste haargroei. Door de hormonen kunnen haren gaan groeien op plaatsen als wangen, rug, bovenlip en buik. Hier mag je gelukkig wel wat aan doen, scheren, epileren en waxen…het is allemaal toegestaan tijdens de zwangerschap.

Jouw baby in week 24

De baby wordt groter en groter, dat is ook wel te merken. Langzaamaan wordt het steeds krapper in de baarmoeder, dit is echter nog niks in vergelijking met over een paar weekjes!

Het gehoor van de kleine is compleet ontwikkeld. Je kindje kan schrikken van spontaan harde geluiden. Hij raakt gewend aan het geluid van jouw hart, gerommel van je buik en het in en uitademen van lucht door de longen.

Handig in week 24 van de zwangerschap

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Scroll naar top